Читај ми!

РТС и “Одбојка спаја”

Одбојкашице крећу у ново освајање Европске лиге. Завршни турнир игра се у Истанбулу. Следи Европско првенство које се одржава у Србији и Италији. У РТС-у одржана седница Почасног одбора 27. Европског првенства 2011 и конференција за новинаре на којој је представљен серијал РТС-а “Одбојка спаја”, који ће се емитовати сваког понедељка од 12.15. Најављени и специјални магазини “Блиц жене”.

Уочи одласка одбојкашица на завршни турнир Европске лиге, у просторијама РТС-а одржана је промоција пројекта "Одбојка спаја", који ће излазити као додатак у Блиц жени, али и као 15-минутна емисија на Јавном сервису, а промовисаће Европско првенство које ће се у Србији и Италији одржати од 23. септембра до 2. октобра. Серијал сачињен од 12 емисија биће емитован сваког понедељка од 12.15 на РТС-у, а специјални магазин посвећен одбојци и Европском првенству излазиће у листовима Блиц, Спорт и Спортски журнал.

Промоцији су присуствовале репрезентативке Србије, а међу гостима су, између осталих, били министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић, директор РТС-а Александар Тијанић и неке од чланица почасног Организационог одбора Европског првенства.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић изјавила је да је спорт најбољи промотер Србије.

"Србија има дипломатију, али спортисти су најбољи представници наше земље. Жеља нам је да спорт и жене у Србији добију место које заслужују", рекла је министарка омладине и спорта у галерији РТС-а, на састанку почасног Организациног одбора Европског првенства за одбојкашице, које ће бити одржано од 23. септембра до 2. октобра у Србији и Италији под слоганом "Одбојка спаја".

"Одбојка спаја Србију и Италију. У овом случају, она спаја и модну и маркетиншку индустрију са спортом и промовише спортске вредности, као што су такмичење и резултати. Спорт промовише и друге вредности - образовање, културу, науку... Спорт није само такмичење, већ и начин живота", рекла је Снежана Самарџић-Марковић.

Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић захвалио је Министарству спорта и омладине које је дало велики допринос организацији ЕП. "Одбојкашки савез је поносан што има три женске селекције, учеснице светских првенстава, а ово Европско првенство није требало да покаже колико смо ми моћни на терену, него да је у Србији могуће организовати квалитетно такмичење", истакао је Боричић.

"Очекивања су увек иста. Идемо у Турску да победимо, одиграмо најбоље могуће и ако можемо, победимо у обе утакмице. Надам се да ћемо резултат из предтакмичења, када смо победили у свим утакмицама, преточити у трећу заредом титулу у Европској лиги", рекао је Терзић.

"Све четири репрезентације по квалитету заслужују да освоје прво место и тако и долазе на финални турнир. Ми се уздамо у то како играмо, у наш квалитет и да смо у односу на ове друге више навикли да побеђујемо", рекао је Терзић.

Према његовим речима, најтеже ће бити у мечу са Турском, јер је фаворит.

"Турска ће играти пред пет, шест хиљада својих навијача. Све три друге екипе су подједнаког квалитета, тако да ће такмичење бити веома занимљиво", рекао је Терзић.

Он је, међутим, додао да треба бити реалан, јер Србија ове године не иде на завршни тутнир као фаворит.

Техничар Маја Огњеновић истакла је да је репрезентација заслужила подршку одбојкашке јавности на основу претходних резултата.

"Очекује нас фајнал фор у Турској, затим Гран при у августу, а у септембру Европско првенство. Надам се да ћемо се добро припремити и доћи до неког од одличја. То могу да обећам у своје и име екипе", рекла је Огњеновићева.

Утакмице на првенству Европе играће се у четири града: Београду, Зрењанину, Монци и Бусто Арсицију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се