Максимално са Грчком

Женска одбојкашка репрезентација Србија савладала је Грчку са 3:0 (25:11, 25:16, 25:22), у првом мечу шестог викенда А групе Евролиге. За 11. узастопну победу у овом такмичењу, чак осму максималним резултатом Српкињама је било потребно свега 68 минута.

Рутинском игром изабранице Зорана Терзића оствариле су победу у првом мечу на Криту против Грчке.

У првом сету, Србија је ривалу препустила само 11 поена, да би домаћин у наставку пружио нешто јачи отпор. У другом сету Србија је Грчкој препустила 16, а у трећем чак 22 поена. Највише поена освојила је Јована Бракочевић (18), Наташа Крсмановић додала је 13, а Милена Рашић 12 поена.

Србија је забележила 11 победу у овој сезони Евролиге, у такмичењу у којем брани титулу.

Селектор репрезентације Србије Зоран Терзић истакао је да је тешко на основу утакмице са Грчком проценити колико је екипа спремна за фајнал-фор у Истанбулу.

"На основу тренинга које смо имали у последње време, чини ми се да смо досто добро припремљени. Грчка је доста слабија од екипа од оних које нас чекају на завршном турниру и није неко мерило", рекао је Терзић. Он је додао да је најважније да девојке буду здраве и да одиграју коректно.

"На фајнал-фору можемо да пружимо много бољу игру. Морамо, ако мислимо да побеђујемо", рекао је Терзић.

Други меч шестог викенда Европске лиге Србија ће играти са Грчком сутра у 16.30, такође на Криту. Финални турнир одржаће се 15. и 16. јула у Истанбулу.

ГРЧКА: ХРИСТОДУЛУ, КУТУКСИДУ (1), ПАПАФОТИЈУ, КИОСИ (8), ЦАНАКАКИ (5), ГИОТА (3), ЦИМА (6),  ХАДАВА (2), ЛАБРИНИДУ, КАВАТА, КЕЛЕСИДУ, МЕРТЕКИ (1). ТРЕНЕРИ: ДИМИТРИС ФЛОРОС И КАРОЛИНА БАРЗУКА.

СРБИЈА: ЛАЗАРЕВИЋ, БРАКОЧЕВИЋ (18), МАЛАГУРСКИ (5), КРСМАНОВИЋ (13), МАЛЕШЕВИЋ (5), МОЛНАР (5), АНТОНИЈЕВИЋ, ОГЊЕНОВИЋ (1), НИНКОВИЋ, РАШИЋ (12), ПОПОВИЋ, ЋЕБИЋ. ТРЕНЕРИ: ЗОРАН ТЕРЗИЋ И БРАНКО КОВАЧЕВИЋ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се