Читај ми!

Португал мора пасти

Нови изазов за наше одбојкаше. Предстоји нови, пети, викенд Светске лиге и двомеч са селекцијом Португалије у Повоа де Варзиму. Утакмице се играју у суботу и недељу са почетком у 17.00 часова.

Општа мобилизација у табору наше селекције. Само победе задржавају шансу за пласман на завршни турнир. Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да у предстојеће две утакмице против Португала сви играчи морају да се подреде екипи и остварењу главног циља, пласману на завршни турнир Светске лиге.

"Ово је врло битан викенд. Португал је екипа која нас је највише намучила. Било би добро да се вратимо са две победе како би и даље били у причи о пролазу даље", рекао је Колаковић на конференцији за новинаре у Београду.

У досадашњем току такмичења у Ц групи Светске лиге Србија је забележила по четири победе и пораза.

"Од самог почетка имамо неки несклад у приоритетима у нашим главама, али да би то средили треба нам време. Битно је да у мечевима у Португалу оставимо са стране неке личне предрасуде и ставимо се у службу колектива. Једино тако можемо да побеђујемо", закључио је Колаковић.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин казао је да очекује бољу игру националног тима него до сада.

"Ове године играмо топло-хладно, али и даље смо у игри за завршни турнир. Са две победе имамо велике шансе. Португал нас је изненадио у Београду, али тада их нисмо добро познавали", казао је Подрашчанин.

Његов саиграч Никола Росић оценио је да утакмице у Португалу могу много да донесу репрезентацији Србије.

"Очекују нас две значајне утакмице. Могу доста да нам донесу, да вратимо самопоуздање. Свима нам је циљ пласман на завршни турнир, надам се да ћемо успети у томе", додао је Росић.

Екипа у четвртак ујутру путује у Португал. Утакмице Португала и Србије играју се у суботу и недељу од 17 сати у месту Повоа де Варзим.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије