Читај ми!

Победа Србије у Тампереу

Мушка одбојкашка репрезентација Србије победила је у Тампереу домаћу селекцију Финске резултатом 3:2 (25:20, 23:25, 25:17, 34:36, 15:11) у првој утакмици четвртог викенда Ц групе Светске лиге. Исти ривали састаће се и суботу, такође, у Тампереу у другој утакмици од 17.30 часова.

Уместо сва три бода, сениори Србије су у мечу против Финске освојили  само два.

Србија је утакмицу одиграла у измењеном саставу, пошто због лакше  повреде леђа Милош Никић није био у тиму. Ипак, Србија је одлично одгирала први сет и водила у другом, што је можда могло и да одлучи меч, а потом и у најдужем, четвртом сету, имала чак шест меч лопти, које није искористила. Борбени Финци су успели да се врате у утакмицу и чак и да припрете у петом сету, али је ипак пресудио квалитет Србије.

Од почетка меча изабраници Игора Колаковића су заиграли борбено, што им је донело предност, коју су успешно чували до краја сета за вођство од 1:0.

У другом сету виђена је слична слика, с тим што су Финци средином сета успели да изједначе (12:12) и да наставак учине резултатски занимљивијим. Имала је Србија у више наврата два поена предности (16:14, 19:17, 21:19, 23:21), али су Финци у финишу направили серију од 4:0 за коначних 25:23 и изједначење на 1:1 у сетовима.

Трећи сет је, као и претходна два, почео предношћу Србије, која је имала резултатску предност од старта, а на другом техничком одмору чак пет поена (16:11). До краја Србија је рутинском игром повећала предност за коначних 25:17 и 2:1 у сетовима.

Четврти сет је обележила изједначена игра. Играло се поен за поен, али је Србија била та која је имала константну предност од једног, односно два поена. На другом техничком тајм - ауту било је 16:14 за Србију. Управо после одмора, Финска је са три везана поена преокренула резултат, повела и водила до 21:20. Тада је Србија освојила два узастопна поена и повела са 22:21, да би Финци узвратили на исти начин за 23:22 за Финску. Имали су Финци две сет лопте, а потом Србија шест меч лопти, које није искористила. Поново су Финци дошли до предности и после правог маратона искористили шесту сет лопту за 36:34, односно 2:2 у сетовима.

У одлучујућем, петом сету водила се велика борба за сваки поен. Водила је Финска са 8:7, а Србија преокренула на 9:8. Уследила је игра поен за поен, да би Србија на сервис Подрашчанина, али и захваљујући фантастичној игри у одбрани од 11:11 стигла до три везане меч лопте (14:11). Искористили смо прву за коначних 3:2 и два нова бода.

Друга утакмица између Србије и Финске одиграће се сутра од 17,30 часова по нашем времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара