Главни проблем недостатак самопоуздања

Селектор мушке сениорске одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић разлог поразима своје екипе пронашао је у недостатку сампоуздања.

"Вера у наше могућности осетно нам је пољуљана поразима на домаћем терену од селекција Финске и Португалије", истакао је Колаковић и додао да у другој половини такмичења по групама неће све зависити од Србије.

Селектор нашег државног тима је поручио да ће сви српски репрезентативци у предстојећим утакмицама "дати све од себе" напоменовши да је "најважније са колико ћемо ененргије ући у меч".

"Бојим се да се не налазимо у озбиљној причи када су у питању наше досадашње игре у Светској лиги, обзиром да нам у другој половини такмичења предстоје два гостовања", пожалио се Колаковић.

Он се није сложио да ће српска селекција имати проблема са изузетно бучном финском публиком која ће у наредна два окршаја пружити снажну подршку домаћем тиму.

"Имали смо сличну ситуацију и током првог викенда, када смо се састали са Аргентинцима у Росарију. Успели смо већ у првој утакмици да забележимо победу, што значи да наш највећи проблем нису други, него ми сами", тврди Колаковић.

Примач Никола Ковачевић је један од највећих оптимиста у српском табору уочи дуела са "језерџијама" на гостовању.

"Ако одиграмо, пре свега, стрпљивије и агресивније у односу на мечеве које смо са Финцима одиграли у Београду, мислим да можемо да остваримо обе победе", био је кратак искусни Ковачевић.

Коректор Саша Старовић истакао је да су "сви свесни важности утакмица" које "плава чета" игра овог викенда са Финском.

"У досадашњем делу такмичења у Светској лиги потрошили смо све кредите. Немамо права на грешку. Надам се да ћемо у наставку борби у групи успети да дођемо до препознатљиве игре, која нас је красила прошле године", закључио је Старовић.

Финска и Србија одиграће две утакмице у Леденој дворани у Тампереу. Оба су на програму од 17.30 часова - први у петак, а други у суботу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије