Читај ми!

Смечоване Гркиње

На старту Евролиге наше одбојкашице преслишале нејаке Гркиње. Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је данас у Кладову селекцију Грчке са 3:0 (25:11, 25:14, 25:15) у првој утакмици првог викенда А групе Евролиге. Меч у фдворани Језеро пратило око 1.000 гледалаца. Нови меч ове две селекције игра се у суботу, такође, у Кладову са почетком у 17.30 часаова.

Изабранице селектора Зорана Терзића тријумфално су почеле треће учешће у такмичењу чији су двоструки шампиони. Српски државни тим није имао никаквих проблема при сламању изузетно слабог отпора Гркиња, које се нису показале као дорастао ривал у прилично незанимљивом мечу.

Од самог почетка сусрета репрезентативке Србије су наметнуле жесток ритам у коме се Хеленке нису снашле, а први сет је припао домаћој екипи након само 20 минута игре,

Оно што се дешавало у првом сету одредило је даљи ток утакмице у којој је на терену постојала само једна екипа - Србија. Грчка је нешто боље издање пружила у другом сету, када се налазила у вођству све до 12:10, али је заврсницу сета Терзићев тим одрадио фуриозно.

У последњем сету виђено је рутинско отаљавање посла, уз потврду квалитета победничке селекције.

Селектор Терзић након сусрета је истакао да су сви у стручном штабу наше репрезентације у вечерашњем окршају очекивали убедљиву победу.

"Очигледно је да смо много квалитетнија екипа од Грчке. Мислио сам да ћемо деловати уморно, с обзиром на то да ове сезоне нисмо темпирали форму за учешће у Евролиги. Задовољан сам оствареним, нарочито у првом сету", закључио је Терзић.

Исти ривали одмериће снаге у суботу од 17.30 часова, такође, у Кладову.

Гледалаца; 1.000
Судије: Рихлик (Чешка) и Ујхази (Мађарска).

Србија: Лазаревић, Бракочевић 22, Малагурски, Живковић, Крсмановић, Малешевић, Молнар 10, Антонијевић 2, Весовић 7, Нинковић 1, Рашић 13, Поповић

Грчка: Киријакиду 8, Кутуксиду, Папафотију, Кјоси 6, Цанакаки 4, Гјузели 3, Милона, Хадава 2, Лабринду 1, Келесиду, Мертеки 4, Гјузу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара