Бразилци "имитирају" Аргентинце

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је да се нада да ће наредни мечеви са Бразилом користити екипи да се што боље припреми за прве утакмице Светске лиге које ће играти са Аргентином.

Репрезентација Србије у среду путује у Бразил где ће одиграти две пријатељске утакмице уочи почетка Светске лиге. Утакмице са Бразилом играће се у месту Сакарема, 100 километара удаљеном од Рио де Жанеира. Играчи који буду остали у Београду тренираће са одбојкашима Црвене звезде.

"Веома смо мотивисани за утакмице са Бразилом, репрезентацијом која је најбоља на свету и желимо да се прикажемо у најбољем светлу. Надам се да ће нам ти мечеви користити", рекао је Колаковић на конференцији за новинаре у Београду и додао да не може да каже састав тима, због повреда појединих играча.

Према његовим речима, у првим утакмицама Светске лиге са Аргентином очекује победу.
"Аргентину је увек тешко победити, нарочито када игра на свом терену. Најважније је да сви играчи буду здрави и да у кратком року подигнемо форму", рекао је Колаковић.

Он је додао да о аргентинској репрезентацији мисли све најбоље и да сматра да има један од најперспективнијих тимова на свету.Репрезентативац Србије Вељко Петровић оценио је да пут у Бразил треба да донесе неке добре ствари. "Треба да што спремније дочекам утакмице првог кола Светске лиге. Поред тога, боравак у Бразилу ће нам помоћи да се аклиматизујемо. Добро је што сада идемо на далеки пут и надам се да ћемо узети што више бодова", рекао је Петровић.

 

Одбојкаш Србије Саша Старовић нагласио је да Светска лига ове године почиње "нешто раније" и да је било мало времена за припреме.
"Значајно је што ћемо се на овом путу адаптирати на другу временску зону. Надам се да ћемо се што боље припремити и да ћемо остварити што бољи резултат", рекао је Старовић.

Репрезентација Србије такмичиће се у Светској лиги у групи са Аргентином, Финском и Португалом, а прве мечеве одиграће у Аргентини 27. и 28. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије