Читај ми!

Нова победа кадеткиња

Женска кадетска одбојкашка репрезентација Србије савладала је данас у Анкари селекцију Чешке са 3:1 (21:25, 25.18, 25.13, 25:12), у другом колу Б групе првенства Европе. Наредни противник је селекција Пољске.

То је друга победа кадеткиња Србије, након што су на старту такмичења славиле над вршњакињама из Шпаније (3:0). Наредну утакмицу Србија игра у понедељак од 15,30 сати против Пољске.

Први сет је у попуности припао Чехињама, које су од почетка водиле. Покушавала је Србија да достигне ту предност, али једино што су успеле изабранице Маријане Боричић било је да дођу до минуса од три поена у завршници (19:21). Чешка је заслужено повела са 1:0 у сетовима и то је било све што су приказале изабранице Лубоша Беднара.

Од почетка другог сета Србија је диктирала темпо игре и већ на првом техничком одмору имала шест поена (8:2), а на другом седам поена вишка (16:9). Рутински су кадеткиње Србије окончале други сет и изједначиле на 1:1.

Трећи сет је усвему био копија другог, с тим што су Чехиње морале да се задовоље са само 13 освојених поена.

Четврти сет је донео вођство Чехиња на старту (4:1), али је одмах уследио одговор Србије, која је на првом техничком одмору водила са 8:6. Настављена је серија поена, да би се при резултату 11:6 за Србију повредила Вероника Пешкова. Либеро Чешке. Уследио је прекид од 10 минута, али то није омело кадеткиње Србије.

На другом техничком тајм - ауту било је 16:7 за Србију. До краја, кадеткиње Србије су Чехињама препустиле само три поена, за коначних 25:12 у четвртом сету, односно за победу од 3:1 и нова три бода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара