Звезда сија 25. пут

Црвена звезда је 25. пут шампион државе. "Црвено-беле" су савладале Визуру и у трећем мечу финала плеј-офа и на тај начин одбраниле дуплу круну освојену прошле године. Екипа коју са клупе предводи Ратко Павличевић начинила је својеврстан подвиг, с обзиром на то да већ две сезоне не зна за пораз!

Црвена звезда је у домаћим оквирима везала 54 победе у низу и то довољно говори о њиховој доминацији у српској одбојци. Визура, такође, заслужује све похвале. Клуб који је тек другу годину у елити, ове сезоне је одиграо два финала, у Супер лиги и Купу Србије и у оба је поражен управо од Црвене звезде. Новобеограђанке су биле достојан ривал и без дилеме биле су најближе да зауставе Звездину серију победа, посебно у првом мечу финала, кад су поражене са 3:2 после велике борбе.

У трећем сусрету, Црвена звезда је поново надвисила ривала, највише захваљујући већем броју расположених играчица. Није било слабог места у црвено-белом тиму, предвођеног репрезентативкама Србије Сањом Малагурски и Бојаном Живковић. Њима уз раме биле су Ана Бјелица, капитен Јелена Благојевић, те тандем средњака Нађа Нинковић - Јована Стевановић, као и либеро Марта Валчић.

Са друге стране, поново се издвојила Сара Клисура, која је одиграла сјајан меч. Примач сервиса Визуре зауставила се на 21 поену у само три сета! Ипак, то није било довољно за јачи отпор Црвеној звезди. Имала је Визура прилику да меч, па можда и читаву финалну серију учини неизвеснијом у другом сету, али је тада прокоцкана велика предност у завршници (21:17). Водиле су домаће и са 23:22, али су наредна три поена освојиле "црвено-беле", које потом нису имале проблема у трећем периоду игре.

Црвеној звезди чек на милион динара

Светлана Смиљанић, члан Управног одбора компаније "Винер штедише осигурање", предала је Јелени Благојевић, капитену Црвене звезде, чек на милион динара, намењен победнику Винер штедише Супер лиге. Горан Ћато, председник председништва УОКПЛ, предао је Јелени Благојевић, капитену Црвене звезде, пехар намењен победнику Винер штедише Супер лиге.

Ана Аврамовић, члан председништва УОКПЛ, предала је Бојани Радуловић, капитену Визуре, пехар за освојено друго место. Светлана Смиљанић, члан Управног одбора компаније "Винер штедише осигурање" и Зоран Радојичић, председник Визуре, предали су златне медаље одбојкашицама Црвене звезде. Ана Аврамовић, члан председништва УОКПЛ и Зоран Радојичић, председник Визуре, предали су сребрне медаље одбојкашицама Визуре.

Дворана: СЦ „Визура"
Гледалаца: 500
Судије: Драгутин Ћук и Горан Градински (из Београда)
Трајање меча: 76 минута
Резултат у серији: 0:3

ВИЗУРА: Радуловић 3, Проковић (либеро), Лазаревић 8, Савић 9, Вукомановић (либеро), Никић 6, Чикириз 1, Николић, Буша 2, Матић, Радојичић 6, Клисура 21. Тренер: Бранислав Моро.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Будровић, Нинковић 7, Живковић 5, Малагурски 15, Пушић, Медаревић, Бјелица 16, Томић, Благојевић 12, Кецман, Валчић (либеро), Стевановић 4. Тренер: Ратко Павличевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара