Звезда одбранила Куп Србије

Одбојкашице Црвене звезде освојиле су 14. титулу победника националног Купа. Црвена звезда је у финалу 45. Купа Србије савладала Визуру са 3:0, по сетовима 25:20, 25:15 и 25:22, после 80 минута игре.

Александар Боричић, председник Одбојкашког савеза Србије, предао је Јелени Благојевић, капитену Црвене звезде, пехар намењен освајачу Купа Србије, а Зоран Радојичић, председник Визуре, Бојани Радуловић, капитену Визуре, трофеј намењен финалисти 45. Купа Србије.

Слободан Милошевић, генерални секретар ОСС-а, и Зоран Аврамовић, директор маркетинга ОСС-а, предали су златне медаље одбојкашицама Црвене звезде, док су Ненад Голијанин, први потпредседник ОСС-а и Владимир Грбић, потпредседник ОСС-а, предали сребрне медаље одбојкашицама Визуре.

Драгољуб Милошевић, председник Одбојкашког савеза Београда, предао је медаље службеним лицима Финалног турнира 45. Купа Србије за одбојкашице.

Апсолутно заслужено, Црвена звезда је стигла до 14. пехара у Купу Србије, пошто је после боље игре максимално поразила Визуру.

У првом сету, Визура је водила, повремено и са четири поена предности. Црвена звезда је, ипак, ухватила прикључак, да би после вођства Визуре од 10:9, серијом 6:1 преузела примат. Нису се изабранице Бранислава Мора предавала и успеле су да на други технички одмор оду са минусом од само два поена. Ипак, после одмора, "црвено-беле" су направиле, испоставило се, недостижну разлику за вођство од 1:0 у сетовима.

У другом сету, поново је виђена изједначена борба, али само до првог техничког тајм-аута. Наставак меча припао је акутелном шампиону, који на крају препустио Визури само 15 поена, за вођство од 2:0.

Почетак трећег сета припао је Визури, која је водила са 5:1. Узвратила је Црвена звезда идентичном серијом за изједначење (6:6).

Играло се, потом, поен за поен, да би "црвено-беле" код резултата 10:10 освојиле четири узастопна поена. Узвратила је Визура и после минуса од пет поена (16:11) стигла на поен заостатка (16:15).

После тајм-аута, који је затражио Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, "црвено-беле" су прво стигле до три поена предности (19:16), а потом и до пет поена вишка (22:17). Ту предност зналачки су сачувале за 25:22 у трећем сету, односно коначних 3:0 у сетовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара