Пораз одбојкашица Звезде

Одбојкашице Црвене звезде изгубиле су у Београду од руске екипе Заречје са 3:2 (23:25, 25:16, 25:11, 18:25, 15:11) у утакмици петог кола А групе Лиге шампиона.

Младе  Звездине играчице нису успеле да стигни до победе, иако су пружиле одличну игру. У одлучујућим тренуцима недостатак искускуства довео је до пораза. Црвено-белим дамама то је пети пораз у елитном такмичењу, док је руска екипа забележила трећу победу. Захваљујући чињеници да је освојила два сета Звезда је, вероватно, обезбедила опстанак на европској сцени, односно у такмичењу за Куп ЦЕВ.

Београђанке су изненадиле много квалитетнији и искусији руски састав и мало је недостајало да направе велико изненађење и изборе прву победу у Лиги шампиона. Домаће одбојкашице су ипак задовољне, пошто су и поразом сачувале шансе за опстанак на међународној сцени.

"Циљ нам је био да останемо у Европи и томе смо све подредили. Надам се да ћемо са ова два освојена сета бити учесници Купа ЦЕВ и да ће нам користити искуство из досадашњих утакмица", изјавила је једна од најбољих и најискуснијих играчица Црвене звезде, капитен Јелена Благојевић.

Тренер Ратко Павличевић оценио је да су његове изабранице у појединим деловима вечерашњег меча играле на високом нивоу.

"Имали смо добре периоде игре и томе наш клуб тежи. Желимо да у што дужем раздобљу будемо равноправан противник много искуснијим и квалитетнијим саставима", рекао је Павличевић, изразивши наду да ће Црвена звезда бити учесник Купа ЦЕВ.

У последњем, шестом колу Лиге шампиона, које се игра 11. јануара,  Звездине одбојкашице гостоваће у Истанбулу код Вакифгунеша.

Пред око 500 гледалаца у дворани у Шумицама, утакмицу су судили Варталитис из Грчке и Кондаков из Украјине.

Црвена звезда: Бодровић, Нинковић 11, Ракић 7, Живковић 1, Малагуски 9, Пушић, Медаревић, Бјелица 15, Благојевић 12, Кецман, Палчић, Стевановић 12.

Заречје: Мореира 17, Виноградова, Жадан 4, Богачева, Стољарова, Макарова 26, Маркова, Наумова 20, Панкова, Гемелианова 7, Павикина и Кожух 19.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се