Боричић очекује нове медаље

"Ово је била успешна година Одбојкашког савеза. Сви играчи, Министарство омладине и спорта, донатори и спонзори заслужили су похвале за допринос новим успесима наше одбојке", рекао је Боричић у Београду на прослави названој "Време одбојке - време радости" поводом завршетка године.

Александар Боричић, председник Одбојкашког савеза Србије је подсетио да су за репрезентацију Србије ове године играла 102 играча, да је Србија одиграла 133 утакмице и у јакој конкуренцији освојила 13 медаља. Он је додао да су репрезентативци освојили 14 појединачних међународних признања.

Председник Савеза истакао је да су мушка и женска одбојкашка репрезентација добиле признања Олимпијског комитета Србије, да су кадети први на свету, а кадеткиње вицешампионке света, да су јуниори и јуниорке блистали на Европским првенствима.

Он је похвалио и освајање бронзане медаље сениорске селекције на Светском првенству у Италији, као и освајање Европске лиге сениорки и пласман на Гран при и истакао признање које је Међународни олимпијски комитет доделио капитену Николи Грбићу.

Боричић је рекао и да је Међународна одбојкашка федерација уврстила ОСС међу шест најбољих светских савеза и да очекује у 2011. години да ће Савез наставити са добрим радом и као  још боље резултате репрезентација.

"У следећој години нас очекују два светска јуниорска првенства, четири европска, од којих заједно са Италијом организујемо турнир за одбојкашице и то ће бити најважније такмичење у предстојећој години. Очекујем нове успехе и нове медаље", рекао је он.

Помоћник у министарству омладине и спорта Драган Атанасов честитао је Одбојкашком савезу на резултатима и најавио још бољу сарадњу.

"ОСС је један од најбоље организованих савеза. Добро сарађујемо, радимо на заједничким пројектима, а у будућности ће сарадња бити још боља. У истраживању које смо спровели поводом израде стратегије у спорту сазнали смо да је одбојка најпопуларнија у школама и то није изненађење", рекао је Атанасов.

"Обе одбојкашке репрезентације проглашене су за најбоље у избору ОКС-а. ОСС је организован, велики савез, помоћи ћемо да буде и већи", додао је Атанасов.

ОСС је доделио награде "Време одбојке - време радости" капитену женске одбојкашке репрезентације Јелени Николић, која је проглашена за најбољег играча и примача у Евролиги.

Награду су добили и Ана Бјелица, најбољи поентер јуниорског Евроског првенства и МВП Балканског шампионата, као и Александар Атанасијевић, најбољи смечер јуниорског ЕП и МВП Балканског шампионата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се