Одбојкашице освојиле Евролигу

Одбојкашка репрезентација Србије победник је прве Евролиге. У финалу фајнал фора савладан је домаћин Турска са 3:2 по сетовима 32:34, 17:25, 25:20, 25:23, 17:15.

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале завршног турнира Европске лиге, пошто је у полуфиналу у Кајзерију победила селекцију Француске са 3:2. по сетовима је гласио 25:21, 25:15, 21:25, 18:25 и 15:10. Турска је у полуфиналу била боља од Бугарске. Треће место освојила је селекција Бугарске.

После велике борбе први сет је припао Туркињама 34:32. Осокољене победом у првом сету домаће играчице су лако добиле и други сет 25:17.

Трећи сет донео је фантастичну игру наших одбојкашица, које су диктирале темпо и освојиле сет - 25:20. Четврти сет почео је још бољом игром Србије, створена је велика предност, међутим, Туркиње су успеле да изједначе и учине сет неизвесним, али наше играчице недозвољавају тотални преокрет и освајају сет 25:23.

У петом, тај-брејк, сету наше одбојкашице праве почетну серију од 4:0, Туркиње праве преокрет - 5:4, поново води Србија. У финишу Туркиње прве стижу до меч лопте, али наше одбојкашице се не предају, праве преокрет и освајају сет са 17:15. 

Појединачне награде:
МВП: Дарнел Неслихан (Турска)
Смечер: Александра Петровић (Србија)
Блокер: Нађа Нинковић (Србија)
Поентер: Дарнел Неслихан (Турска)
Сервер: Мирјам Клостер (Француска)
Техничар: Пелин Челик (Турска)
Либеро: Марија Филипова (Бугарска)

Коначан пласман у Европској лиги: Србија, Турска, Бугарска, Француска, Румунија, Шпанија, Грчка, Велика Британија.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се