Кадеткиње освојиле сребро на првенству света

Женска кадетска одбојкашка репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на првенству света у тајландском граду Наконрачасими, пошто је данас у финалу изгубила од селекције Бразила са 1:3 (20:25, 24:26, 25:23, 16:25).

Утакмица је одиграна у дворани Мал пред око 2.000 гледалаца.

Србија: Клисура 15, Мрдак 2, Медаревић, Филиповић, Савић 4, Луковац 3, Михајловић, Ранковић 8, Раденковић 3, Јоцић, Бјелица 20, Стевановић 14

Бразил: Мађиони 1, Тијеле 7, Жасинто 12, Азедо 4, Крајш 3, Да Силвеира 15, Родригез 11, Оливеира 16, Гимараеш, Фереира.

Меч је почео у знаку играчица Србије, које су силовито напале бразилску поставу. Уласком Изабеле да Силвеире, однос снага се променио у корист Бразила. Смечеви изабраница Маријане Миросављевић више нису могли лако да пробијају бразилски блок, а Изабела је једним разорним ударцем на крају решила сет резултатом 25:20.

Док су Бразилке наставиле у истом ритму и у другом сету, концентрација је у редовима српског тима попуштала, а грешке су се ређале као на траци. Ипак, Србија се поново вратила у игру и дошло је до изједначења -11:11. Од тог тренутка, поново су кола наших кадеткиња кренула низбрдо, док су Бразилке силовито јуришале ка освајању другог сета дошавши до разлике од чак пет поена (17:12).

Поново је тада дошло до преокрета у корист Српкиња које су успеле да спасу сет лопту, али је зато у следећем потезу направљена грешка и Бразил је повео са 2.0 у сетовима.

Српске кадеткиње нису међутим, признале пораз. Опоравиле су се од двоструког "нокдауна" и у трећем сету успеле да узврате ударац, остваривши вођство од чак 13:3. Бразилке су успеле да се поврате од контранапада Српкиња, и да знатно смање предност европских вицешампионки. На крају, двојни блок Данице Раденковић и Маје Савић на Самари смањио је предност Бразила на 2:1.

У четвртом сету, Бразил је појачао ритам и снажним смечевима дошао до победе и златне медаље.

Бронзу је освојила Белгија, која је савладала селекцију Турске.

Коначан поредак:
1. Бразил
2. Србија
3. Белгија
4. Турска
5. Јапан
6. Перу
7. Тајланд
8. Италија

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се