Победа одбојкаша над Аргентином

Одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Аргентине резултатом 3:2 на гостовању, у другој утакмици петог викенда Светске лиге.

Наши најбољи одбојкаши након пораза у првом мечу петог викенда од Аргентине, резултатом 3:1, успелису да остваре победу у другој утакмици, којом су задржали лидерску позицију у групи Б Светске лиге.

Србији је ово била шеста победа, уз четири пораза и она је тренутно прва на табели Групе Б. Исти учинак има и Француска, али и бод мање. Трећа је селекција Аргентине, док је последња у групи Б репрезентација Кореје.

Репрезентација Србије  последњег викенда дочекаће селекцију Јужне Кореје 17. јула у Нишу и дан касније у Београду.

Завршни турнир 20. Светске лиге одржава се од 22. до 26. јула у српској престоници.

Колаковић: важна победа пред завршницу Светске лиге

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић оценио је да је победа над селекцијом Аргентине у Формози, у другој утакмици петог викенда Светске лиге, важна због јачања победничког духа пред финални турнир који се од 22. до 26. јула одржава у Београду.

"После пораза у првој утакмици од 3:1 и лошег почетка другог меча, остварили смо изузетно важну победу, која нас храбри пред улазак у шести викенд и потом финални турнир Светске лиге", изјавио је Колаковић.

Следећег викенда на реду су два меча против Јужне Кореје, 17. јула у Нишу и два дана касније у Београду, а потом следи завршница 20. Светске лиге.

"Предстојећи мечеви биће увертира за финални турнир у Београду. То ће бити добра прилика да се пуиблика 'загреје', а ми да такмичење по групама завршимо на првом месту", поручио је Колаковић.

Коректор Саша Старовић истакао је да је "заједништво" било пресудан фактор у победи над селекцијом Аргентине.

"Успели смо да одржимо заједништво и у најтежим тренуцима, када смо губили са 1:0 и 2:1 у сетовима. Наша највећа снага је поверење које имамо једни у друге", рекао је Старовић.

Средњи блокер Марко Подрашчанин додао је да је победа извојевана "упркос судијској неоправди".

"Прорадио је сервис, а самим тим је и одбрана почела да функционише без проблема. У основи наше победе су, ипак, били борбеност и инат", закључио је Подрашчанин.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се