Промењен систем бодовања у Светској лиги

У јубиларној 20. Светској лиги 2009. одбојкашке екипе ће за победу од 3:0 и 3:1 освајати три бода, а уколико је резултат 3:2, победник ће освојити два, а поражени један бод, одлучено је на састанку Административног борда ФИВБ.

Пласман екипа са истим бројем бодова, према правилима ФИВБ, одређиваће се прво на основу поен количника, а уколико је он идентичан, на основу сет количника.

Савет Светске лиге ФИВБ основао је радну групу, чији је задатак био да припреми предлог новог система учешћа репрезентација у једном од најпрестижнијих такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације.

Предлог је да директно право учешћа у 21. Светској лиги 2010. имају селекције које су се пласирале од 1. до 14. места, на основу коначног пласмана.

Уколико две или више селекција буду изједначене по броју поена, поен количника и сет количника, коначан пласман четвртопласираних репрезентација биће одређен на основу броја гледалаца на утакмицама одиграним на домаћем терену.

Админстративни борд ФИВБ одобрио је квалификациони систем за учешће у Светској лиги 2010, по коме ће се 15. и 16. репрезентација из Светске лиге 2009. састати са финалистима новог квалификационог система Светске лиге у два плеј-оф меча, при чему ће се парови одредити жребом.

Нови тимови ће морати да испуне све захтеве за учешће у Светској лиги, укључујући ТВ и комерцијалне захтеве ФИВБ.

Светску лигу 2008. посматрало је укупно 665.000 гледалаца, чиме је оборен рекорд из 2001. године, када је утакмице посматрало 649.000 гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво