Колаковић: На ОИ нас воде три победе

 Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је у Токију да је задовољан победом против Финске и додао да су његовом тиму потребна три тријумфа за пласман на Олимпијске игре у Паризу наредне године.

Србија је победила Финску 3:0, по сетовима 25:21, 25:22, 25:22 у утакмици четвртог кола Групе Б квалификационог турнира за ОИ 2024.

Србија се тренутно налази на трећем месту на табели са девет бодова. Одбојкаши Словеније и САД су сакупили по 12 бодова.

"Знали смо да ће да буде овакав меч, Финци су јако технички добра екипа, која игра добру одбрану. Данас су доминирали на елементу пријема сервиса. Међутим, играли смо стрпљиво, играли смо поен за поен, направили смо предност у првом сету у правом тренутку. У другом смо такође обезбедили предност у завршници, а у трећем смо окренули у правом тренутку", рекао је Колаковић, пренео је ОСС.

Србија ће наредни меч у Токију одиграти у петак против Јапана, а четвртак је слободан дан.

"Меч са Финском била је добра победа уочи дуела са Јапаном, Словенијом и САД. Добро смо распоредили снаге свих играча. Надам се да ће већина играча бити свежа за наставак такмичења. Имамо добру ситуацију са здрављем играча и њиховом кондицијом. Слободан дан ћемо искористити за опоравак, а потом следе три круцијална меча. Потребне су нам три победе да би се нашли на ОИ", додао је селектор Србије.

Капитен одбојкашке репрезентације Србије Урош Ковачевић изјавио је да меч са Финском није био лак.

"Било је тешких ситуација током меча, које смо успели да реализујемо у нашу корист. Пресећан сам због победе које је веома значајна за нас. Ово је професионалан спорт, нико неће да се преда. Одбојка је један специфичан спорт где се нико унапред не предаје. Следе нам три одлучујућа меча, видећемо шта ће на крају да се деси. Надам се најбољем, али идемо меч по меч. Јапан је квалитетан тим, имамо велике шансе за победу иако они играју на свом терену", рекао је Ковачевић.

Меч између Србије и Јапана биће одигран у петак од 12.25 часова. Пласман на ОИ 2024. избориће по две најбоље репрезентације из сваке групе.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво