Колаковић: Нисмо били фокусирани на почетку меча против Египта

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је у Токију да његови играчи нису били фокусирани на почетку меча против Египта, али је додао да су "орлови" на крају заслужено победили.

Србија је у трећем колу квалификација за ОИ савладала Египат 3:1, по сетовима 18:25, 25:19, 25:14, 25:16. Србија се налази на трећем месту на табели са шест бодова.

"Нисмо били уопште били фокусирани, не знам зашто имамо тај притисак на старту меча. Нисмо били фокусирани на ствари које су једноставне. И онда смо се нашли у проблему, изгубили смо први сет. Ушли смо у проблем са читавим ритмом на утакмици, али је на крају све испало добро. Мислим да је улазак Уроша Ковачевића дао велику сигурност екипи, почели смо да играмо добро и у одбрани и у блоку, противника смо свели на његов ниво. Ова победа може добро да послужи за наредне мечеве", рекао је Колаковић, пренео је званични сајт ОСС.

Он је потом похвалио и Немању Машуловића и Александра Недељковића.

"Ми се на почетку утакмица боримо сами са собом, морамо да осетимо игру. Мислим да смо последња три сета у свим елеметнима добро играли и привели смо меч крају", додао је селектор Србије.

Србија ће у среду од шест часова играти против Финске у четвртом колу групе Б квалификација за ОИ.

"Финска је екипа за респект. Играју јако добро, агресивни су, не предају се. Они су технички јако добар тим. Очекује нас једна велика битка", навео је Колаковић.

Српски одбојкаш Марко Ивовић је истакао да је његов тим остварио тешку победу против Египта.

"Много смо напети и то доводи до овакве игре. Пораз од Турске у првом колу унео је додатну нервозу у све нас, али на крају је битна победа. Због тога смо овде да побеђујемо, идемо даље. Данас сви играју одбојку, нема више да је утакмица да је победа унапред сигурна. Ми бранимо боје наше земље и даћемо свој максимум на мечу са Финском. Надам се да ћемо бити опуштенији и концентрисанији и да ће то дати резултат", истакао је Ивовић.

Пласман на Олимпијске игре избориће по две најбоље репрезентације из сваке групе. Преосталих пет репрезентација биће позато 24. јуна, по завршетку прелиминарне фазе Лиге нација 2024.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво