Читај ми!

Колаковић уочи почетка квалификација за ОИ: Сви одбојкаши су достигли приближан квалитет

Одбојкашка репрезентација Србије квалификације за Олимпијске игре у Токију почиње утакмицом против Турске. Меч је на програму, 30. септембра од 6.00. Селектор Игор Колаковић је истакао да су играчи спремни за меч првог кола.

Одбојкаши Србије су одрадили последњи тренинг пре почетка квалификационог турнира за Олимпијске игре. Селектор Колаковић је констатовао да ће дуел са Турском бити тежак, али и да добро познају противника.

"На основу тренинга који могу бити индикатори, мислим да смо спремни за почетак турнира. Противник Турска је на отварању турнира и свакако је тежак противник. Искусили смо њихову снагу у пријатељским мечевима које смо играли у Истанбулу пре Европског првенства. Ово није најважнија, али је врло важна утакмица. Битно је да турнир отворимо добром игром и победом. Знамо да ће са репрезентацијом Турске бити веома тешко. Мене у овом тренутку окупира стартна постава, јер су сви играчи достигли приближан квалитет. 14 играча могу равноправно да играју, то ће нам значити за турнир, јер ћемо моћи да распоредимо снагу и квалитет и на остале противнике", навео је селектор Колаковић.

Капитен репрезентације Урош Ковачевић је истакао да је расположење у тиму на високом нивоу и да играчи жељно очекују меч против Турске.

"Сви смо здрави. што је најбитније, а очекивања су велика. Екипа Турске је јако респектабилна и биће тешко. Ако ми будемо онакви какви треба да будемо, мислим да ћемо изаћи као победници, али то треба да докажемо на терену", рекао је капите тима Урош Ковачевић.

Србија се налази у Групи Б, а у Токију ће играти против поменуте Турске, Финске, Словеније, Јапана, САД, Туниса и Египта.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво