Читај ми!

Одбојкашице Србије обезбедиле пласман на Олимпијске игре

Доминиканска Република савладала је Кину 3:1 у последњој утакмици претпоследњег дана олимпијских квалификација у Нингбоу, чиме су српске одбојкашице обезбедиле пласман на Олимпијске игре у Паризу. Србија у недељу игра против Кинескиња, али без обзира на исход тог меча екипа Ђованија Гвидетија већ је изборила учешће на Играма следеће године.

Доминиканска Република победила је домаћу селекцију Кине 3:1 (25:23, 21:25, 25:14, 25:14) на квалификационом турниру у Нингбоу и помогла Србији да утакмицу пре краја такмичења обезбеди пласман на Олимпијске игре у Паризу наредне године.

Изабранице Ђованија Гвидетија раније данас савладале су Холандију 3:0, па без обзира што их очекује дуел са Кинескињама у недељу (13.30) браниће у Паризу бронзу освојену у Токију пре две године.

У последњем колу у недељу играће Холандија и Доминиканска Република и у директном дуелу одлучиће ко ће уз Србију из квалификационе Групе А на Олимпијске игре.

Поред Србије, пласман у Париз обезбедила је за сада и селекција Турске, која у Групи Б има шест победа из шест утакмица.

Табела А групе квалификација:

1. Србија 15
2. Доминиканска Република 15
3. Холандија 12
4. Канада 11
5. Кина 11
6. Чешка Република 5
7. Украјина 3
8. Мексико 0

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво