Читај ми!

Вучић угостио вицешампионке Европе: Никада нико није био као одбојкашка репрезентација

Председник Србије Александар Вучић угостио је женску одбојкашку репрезентацију која је на шампионату Европе освојила сребрну медаљу.

Српске одбојкашице су у финалу Европског првенства у Бриселу после велике борбе поражене од Турске са 3:2.

На пријему у Председништву Србије, осим сребрних одбојкашица и руководства Савеза, били су и министар спорта Зоран Гајић, државни секретар за спорт Марко Кешељ, председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић и други.

Председник Србије Александар Вучић честитао је одбојкашицама, које су се вратиле у Београд, успех на Европском првенству и нагласио да је читава земља поносна на њих.

Председник је најавио и повећање наградног фонда за најуспешније српске спортисте на Олимпијским играма у Паризу.

"Бескрајно хвала што смо поносни када дигнете заставу Србије, што се борите уз прелепи осмех за нашу земљу, што бодрите нашу земљу и не сеирите због нечијег пораза", рекао је Вучић на пријему поводом дочека одбојкашица које су на европском првенству освојиле сребро.

Председник је нагласио да свака од њих мора да зна да је цела земља била уз њих.

"Сви су били уз вас, од Сјенице до Новог Пазара, Кикинде, Суботице и Сомбора, од Врања и Пирота преко Лознице до Шида и Бачке Паланке, сви су били уз вас и свуда где живи наш народ у Црној Гори, Републици Српској… на просторима бивше Југославије", рекао је председник.

"Имали сте чудесну подршку овде и не бисте веровали колико су људи били поносни и синоћ, без обзира на то што је Турска победила са 15:13 у петом сету", рекао је председник.

Вучић је нагласио да Србија никада није имала бољу генерацију у спорту.

"Ви сте донеле нашој земљи највише радости и успеха, никада нико није био као одбојкашка репрезентација", рекао је Вучић и најавио да ће награда за злато у Паризу бити највероватније 200.000 евра.

Нагласио је да наше одбојкашице красе одлике великих шампиона, да су рођени победници, не трпе пораз и чекају и спремају се за следећу победу.

"Не може да буде пораз кад освојите сребрну медаљу, а освојите два пута светско злато, неколико пута европско, и једном сребро, то је на понос и дику целом нашем народу... Зато, молим Вас девојке мало више осмеха", рекао је Вучић и нагласио да зна да су одбојкашице већ припремиле одговор противницима за Париз.

Маја Огњеновић је поклонила председнику белгијске чоколадице на којима је писало "Брисел".

Одбојкашице и цео тим добили су од Поште 500.000 динара.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара