Читај ми!

Одбојкашице Србије после пораза одиграле нерешено против Италије у припремном мечу за ЕП

Женске одбојкашке репрезентације Србије и Италије одиграле су без победника 2:2, по сетовима 18:25, 19:25, 25:20, 27:25 у пријатељском мечу у Фиренци.

У селекцији Србије најбоља је била Тијана Бошковић са 17 поена. Код домаћих, најефикаснија је била Паола Егону са 14 поена.

Италија је дан раније у првом мечу победила Србију 3:0 (25:20, 25:19, 27:25), а у договору оба тренера, одиграна су два додатна сета у којима је домаћа селекција била боља 25:23 и 29:27.

"Сигурно је да нисмо задовољне резултатом и игром на ове две утакмице са селекцијом Италије. Било је пуно ствари, поготово на јучерашњем мечу које нису функционисале на начин на који ми желимо да функционише. Морам да признам да су данас неке ствари биле боље, али то није било довољно да победимо селекцију Италије, која је у завидној форми за овај период", изјавила је капитенка репрезентације Србије Маја Огњеновић, пренео је ОСС."

"Немамо нешто пуно времена за припреме. Када се вратимо имаћемо слободан дан и три дана тренинга. Имаћемо да исправимо неке ситне детаље, који не изискују пуно времена, пошто су то неке финесе. У Италији смо радили и у теретани. Претпостављам да ће следеће недеље када одемо на само такмичење да све то буде далеко боље. Спремне ћемо дочекати почетак ЕП, иако нам прва два противника нису толико опасна. Потрудићемо се да од прве утакмице одиграмо максимално и да будемо на висини задатка као што се то од нас и очекује", закључила је Огњеновићева.

Србији су ова два меча послужила као последња припрема уочи Европског првенства, које ће бити одиграно од 15. августа до трећег септембра у Белгији, Немачкој, Италији и Естонији.

Одбојкашице Србије се сутра враћају у Београд где ће наставити са припремама за ЕП. Србија ће на континенталном шампионату играти у групи А у Генту са Белгијом, Словенијом, Пољском, Украјином и Мађарском. На претходном Европском првенству у Београду су наше одбојкашице поражене од Италије у финалу.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије