Читај ми!

Звезда и Раднички у финалу

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије у Новом Пазару, пошто су победили домаћина завршног турнира са 3:0 (25:12, 25:15, 25:13). Уочи почетка утакмице навијачи Новог Пазара, чланови групе "Торцида", звиждали су за време интонирања државне химне "Боже правде" и скандирали име фудбалера Фјорентине Адема Љајића. Други финалиста је екипа Радничког из Крагујевца која је савладала Војводину са 3:1. Финале се игра сутра од 18.00 часова, директан пренос је на нашем Другом програму.

Актуелни шампион државе до победе је дошао после 65 минута игре. Звезду је предводио Душан Петковић са 14 поена, а следили су га Филип Стоиловић с девет и Немања Јаковљевић са седам поена. У екипи Новог Пазара најефикаснији су били Радосав Дојчиловић са 10 и Марко Самарџић са седам поена.

Црвено-бели ће у мечу за трофеј играти сутра од 18.00 с екипом Радничког из Крагујевца која је у другом полуфиналу надиграла Војводину са 3:1 по сетовима 20:25, 25:19, 25:20, 25:17. 

Прво полуфинале Купа Србије посматрало је око 1.500 гледалаца у дворани Пендик, а део њих је звиждуцима испратио химну Србије Боже Правде која је интонирана пред почетак утакмице.

Навијачи Новог Пазара, чланови групе "Торцида" звиждали су данас за време интонирања државне химне "Боже правде" Када је завршено интонирање химне навијачи су скандирали име фудбалера Фјорентине Адема Љајића, који је избачен из репрезентације пошто није хтео да пева химну.

Николић: Млади постају прави играчи у оваквој атмосфери

Тренер Црвене звезде Душко Николић рекао је после данашњег пласмана у финале Купа да је срећан због атмосфере у Новом Пазару, јер млади одбојкаши тако лакше могу да стасају и постану прави играчи.

"Волим што је била оваква атмосфера, јер се у оваквом амбијенту и постаје играч. Све екипе у лиги су изузетно младе и ово може да допринесе да што пре постану играчи, да осете како је играти на врућем терену. Искрено желим колегама из Новог Пазара да уђу у прву лигу јер они као клуб то заслужују", рекао је Николић после победе над домаћом екипом са 3:0 у сетовима.

Николић је казао да је сама утакмица била борбена и да је задовољан игром својих одбојкаша.
"Било је борбено, пре свега сам задовољан како смо почели утакмицу. Било је изузетно лепих поена, играло се на обе стране. Наш квалитет је пресудио. Генерално сам задовољан и ово је била сјајна припрема за оно што нас очекује сутра", казао је Николић.

Звездин одбојкаш Немања Јаковљевић рекао је да је штета што навијачи његовог клуба нису били у хали. "Јако је лепо када се игра пред пуним трибинама. Штета што наши
навијачи нису дошли да нас подрже, али добро. Ми смо играли добро, одлично сервирали, што је уз блок пресудило. Сада морамо добро да се одморимо", рекао је Јаковљевић. 

Тренер Радослав Милић рекао је да је велики притисак утицао да његови одбојкаши одиграју слабије него што могу.

"Надао сам се да нећемо имати притисак, али је он био присутан и много је утицао на играче. Нисмо пружили оно што можемо. Били смо мало хендикепирани, али Звезда је у сваком случају одиграла фантастично. Одлично су сервирали целу утакмицу и то је било кључно. Ми ништа нисмо могли да урадимо", рекао је Милић.
Капитен Новог Пазара Хамза Затрић казао је да су млади играчи из његовог тима подлегли атмосфери у дворани.
"Много младих играча из нашег тима је подлегло атмосфери. Ипак, играли смо агресивно, као што смо се договорили, без калкулација смо хтели да направимо резултат, међутим Звезда је била фаворит. То је екипа која зна да игра овакве утакмице и у сјајној је форми", казао је Затрић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије