Читај ми!

Куп Србије, финални обрачун

Нови Пазар је домаћин финалног такмичења Купа Србије за одбојкаше. Војводина, Раднички Крагујевац, Црвена звезда и Нови Пазар, бориће се за трофеј. У суботу се играју полуфинални сусрети, а финале је заказано за недељу. Директан пренос меча између Новог Пазара и Звезде је од 15.30 часова на нашем Другом програму.

Нови Пазар Јуниор и Црвена звезда играће сутра од 15.30 у дворани Пендик прво полуфинале одбојкашког Купа Србије директан пренос је на нашем Другом програму. док ће се у борби за финале од 18.00 састати Раднички из Крагујевца и бранилац трофеја Војводина.

Тренер одбојкаша Новог Пазара Радослав Милић рекао је да ће његова екипа без
резултатског оптерећења одиграти суботње полуфинале Купа Србије против Црвене звезде, али и да ће покушати да се победом пред својим навијачима пласира у финале.
"Очекујемо пуне трибуне, потрудићемо се да уђемо у меч без притиска и одиграмо најбоље што можемо. Нисмо фаворити, али кад се игра једна утакмица могућа су и изненађења", рекао је Милић новинарима у Новом Пазару.

Први стратег Црвене звезде Душко Николић оценио је да је Нови Пазар "само условно најлакши ривал" од свих учесника завршног турнира. "Наш противник има квалитетне поједницеа, али се надам победи и пласману у финале. Очекује лепу одбојкашку представу, а Пазарцима желим да следеће године заједно наступамо у елитном рангу", казао је Николић.

Најбољи играч домаћина дводневног финала Купа Хамза Затрић истакао је да ће Новопазарци покушати да искористе евентуалне слабости актуелног шампиона Србије.
"Црвена звезда је најтежи могући противник, играли су феноменално током највећег дела сезоне. Наш први циљ је да уђемо у Суперлигу, али и да максималним залагањем сутра покусамо да искористимо неке мане црвено-белих", рекао је Затрић.

Капитен Београђана Михајло Митић изјавио је да је Црвена звезда "фаворит на папиру", али да у оваквом систему такмичења то није пресудно.
"Пазар се такмичи у лиги испод нас, али то ништа не мора да значи. Ипак, надам се да ће наша најбоља игра бити довољна за финале. Очекујем јачи отпор сада пуно јачег тима него што је био случај пре две и по године, када смо их добили (3:0) у осмини финала истог такмичења", казао је Митић.

Тренер актуелног освајача одбојкашког Купа Србије Никола Салатић изјавио је вечерас да ће његовим играчима требати "доста знања и умећа" да би савладали Раднички из Крагујевца и изборили пласман у финале финалног турнира у Новом Пазару.
"Ове је специфично такмичење, где се све решава у два дана. Сви желе трофеј, а нама би то био 14. по реду. Требаће нам знања, умећа и спортске среће у полуфиналу, пошто је Раднички квалитетан противник, али надамо се победи", рекао је Салатић на обраћању новинарима у Новом Пазару.

Његов колега из Крагујевца Дејан Матић нагласио је да су утакмице Радничког и Војводине често неизвесне.
"Искуство нам говори да против Војводине играмо тешке утакмице, које често трају пет сетова. Нека тако буде и сада, само да се ми нађемо у финалу. Висока су и нападачка екипа, одлични су у блоку, а наша шанса је у сервису и добром пријему", оценио је Матић.

Капитен Војводине Бранко Рољић изразио је очекивање да ће завршница Купа Србије бити неизвесна и додао да верује у успех свог тима.

"Дошли смо да одиграмо боље него што смо то чинили током сезоне. Очекује нас јак ривал, губили смо од њих два пута у првенству, али можемо до победе. Имамо доста младих и неискусних играча, пред којима је лепа будућност", рекао је Рољић.

Капитен Радничког Милан Илић оценио је да његова екипа може да се пласира у финале, ако буде играла као у последњих месец и по.

"Лоше смо почели сезону, али смо кроз лигу ухватили ритам. Било би погрешно да своја очекивања креирамо на основу две наше победе над Новосађанима, пошто су им се неки играчи опоравили и појачао их је искусни техничар Вељко Петковић", закључио је Илић.

Финале Купа Србије у одбојци играће се у недељу, 24. фебруара, са почетком од 18.00 часова, директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије