Читај ми!

Признање за српску одбојку

Српска репрезентативна одбојка добила велико признање на конгресу у Анахајму, пошто је, поред Бразила и САД-а, једина земља која има селекције међу првих десет на свом светским листама.

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) одала је данас на конгресу у Анахајму посебно признање Србији, Бразилу и САД, као земљама које једине имају селекције међу првих 10 на ранг листама у конкуренцији сениорки, сениора и на заједничким листама у млађим категоријама.

Србија у конкуренцији кадета и јуниора заузима прво место, у конкуренцији кадеткиња и јуниорки шесто, сениори су на седмом, а сениорке на деветом месту.

На четири ФИВБ ранг листе међу првих 10 селекција налази се укупно 18 земаља, а после Србије, Бразила и САД следе Русија и Италија, које имају репрезентације на три ФИВБ ранг листе међу десет најбољих, затим Пољска, Бугарска, Куба, Аргентина, Немачка, Јапан, Кина, Турска и Доминиканска Република, које имају репрезентације на две ранг листе.

Шпанија, Иран, Француска и Перу имају по једну селекцију на ФИВБ ранг листама међу десет најбољих репрезентација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије