Читај ми!

Звезда боља од Партизана

Одбојкаши Црвене звезде савладали су Партизан са 3:1 по сетовима 25:17, 25:20, 20:25, 25:18, у дербију 2. кола Суперлиге Србије.

Први вечити дерби у сезони припао је Црвеној звезди. Актуелни шампион и освајач Супер Купа у потпуности је надиграо великог ривала Партизан Термоелектро и сасвим заслужено стигао до друге првенствене, а треће победе у сезони.

Била је Црвена звезда, са плејадом сениорских и јуниоских репрезентативаца у свом тиму изразити фаворит. Ипак, прилично често у прошлости у вечитом дербију није славио фаворит, већ тим који је имао већу инспирацију у том моменту. Овога пута је ипак пресудио квалитет црвено-белих.

Почело је врло борбено са обе стране, али такав однос снага није дуго потрајао, само до резултата 10:10. Уследила је серија одличних сервиса Немање Јаковљевића, два блока Митића (на Палибрку и Николићу), а потом и атрактивно завршена контра Звездиног капитена - 17:11. Тада је овај период игре већ био решен, а до краја су црвено-бели, у овом мечу гости, искористили другу сет лопту, после доброг напада Јаковљевића - 25:17.

Одлично је Партизан кренуо у други сет, уз сјајне сервисе црногорског интернационалца Александра Минића стигао је до „плус четири" (6:2). Водили су црно-бели све до 11:8 и ту су стали.

Тачније, Црвена звезда је знатно подигла ниво игре, па је као и у првом сету уз сјајне сервисе Јаковљевића преокренула (13:11). Тада су црвено-бели преузели конце игре, ако привели сет крају и дуплирали предност - 25:20.

Сличан почетак имао је и трећи период. Опет је Партизан разлику стекао после сервиса одличног Минића, који је тада забележио и два везана аса (6:3). На то се надовезао искусни Стељић са два блока на Копривици, један је додао и Брђовић и црно-бели су имали огромних седам поена вишка (12:5).

Овога пута је то било довољно, мада је Црвена звезда у неколико наврата опасно запретила. Пришла је екипа Душка Николића најпре на три поена минуса (14:11), у завршници и на само два (20:18), али је правовремено затражио тајм-аут Ђуричић. После његових савета Партизан је привео успешно крају овај период и освојио први сет у сезони - 25:20.

Било је врло занимљиво и у четрвтом сету, али се испоставило да је он решен још на почетку. Партизан је тада повео са 6:5, али је уследила фантастична серија Звезде, која је била у тим тренуцима доминантна у блоку, па је брзо стекла пет поена вишка (11:6). Имао је додуше Партизан снаге да приђе на поена заостатка (13:12), били су у игри све до 17:15, али су црвено-бели подигли ниво игре и обезбедили сва три бода из овог сусрета - 25:18.

Одбојкаше црвено-белих следећег четвртка очекује утакмица на гостујућем терену против светског првака, италијанског Трентина, у првом колу Лиге шампиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије