У Србији титуле, у Европи искуство

Црвена звезда у нову сезону улази са великим амбицијама. И мушки и женски тим иде на све трофеје у домаћим такмичењима, док ће у Лиги шампиона стицати искуство. Трка за титулу неизвеснија него претходних година, поручују одбојкаши и одбојкашице.

Одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде покушаће да у новој сезони наставе доминацију на домаћој сцени, док ће учешће у Лиги шампиона искористити за стицање неопходног искуства, речено је на званичном представљају црвено-белих екипа на "Маракани".

Капитен мушког тима Михајло Митић рекао је да ове године очекује много неизвеснију борбу за титулу у првенству Србије.

"За разлику од претходних година када су се две-три екипе издвајале, ове сезоне имамо седам-осам равноправних тимова и очекујем неизвесну борбу за титулу. Наш циљ је да уђемо међу прве четири екипе у сваком такмичењу и боримо се за трофеје", рекао је Митић.

Одбојкаши "црвено-белих" играће у групи Ц Лиге шампиона са италијанским Трентином, француским Туром и пољском екипом Кеђержин Козле.

"Наша предност може да буде то што смо задржали скоро исти тим у односу на прошлу сезону. Ипак, биће тешко освојити бодове, а неком чак и сет", истакао је Митић.

Тренер мушког тима Душко Николић, који је ове сезоне већ освојио Суперкуп против Војводине, сматра да "црвено-бели" нису имали среће на жребу за елитно такмичење.

"Имамо систем рада који је поставио Жељко Булатовић, стручни штаб заједно доноси одлуке, али ја сам најодговорнији. На домаћој сцени имамо високе амбиције, иако гро екипе чине млади играчи", поручио је Николић.

Тренер женског тима Ратко Павличевић рекао је да највише очекује од првенства и Купа, док ће Лигу шампиона искористи као добру школу.

Црвено-беле су у Ф групи са Динамом из Москве, Локомотивом из Бакуа и пољском екипом Факро Мушина.

"Нема слабих екипа, реч је о противницима са великим буџетима, добро попуњеним на свим позицијама. Били бисмо срећни када бисмо могли да ређамо победе, али не можемо ником да претимо. Надам се да ћемо у сваком мечу пружити максимум и да ће то бити довољно да се освоји неки сет", рекао је Павличевић.

Млада играчица "црвено-белих" Јована Стевановић истакла је да на домаћој сцени очекује нову дуплу круну.

"Трудићемо се, али неће бити нимало лако да одбранимо трофеје. Што се тиче Лиге шампиона потрудићемо се да одиграмо што боље и стекнемо искуство", рекла је Стевановићева.

Мушки тим црвено-белих такмичење у Лиги шампиона почиње 25. октобра на гостовању Трентину, док женски тим стартује два дана раније у Београду против Локомотиве из Бакуа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије