Читај ми!

Србија у Д групи ЕП 2013

На Европском првенству 2013. у одбојци, наше одбојкашице ће играти у Групи Д са Пољском,Бугарском и победником из двомеча у квалификацијама између селекција Румуније и Чешке, одлучено је данашњим жребом у Цириху. Шампионат Старог континента играће се од 6. до 14. септембра 2013. у Швајцарској и Немачкој.

Утакмице ће се играти у Цириху, као и у Дрездену, Халеу, Шверину и Берлину у Немачкој, а титулу ће бранити репрезентација Србије.

На континенталну смотру су се директно пласирале Немачка и Швајцарска као организатори, Србија као бранилац титуле и Турска, Италија, Пољска и Русија, селекције које су на прошлом шампионату одржаном у Србији, заузеле позиције од трећег до шестог места.

Српске одбојкашице ће утакмице играти у Шверину, а у првом колу 6. септембра састају се са селекцијом Бугарске, дан касније против Румуније или Чешке, а у трећем колу, 8. септембра, против Пољске.

У А групи у Халеу играће Немачка, Турска, Шпанија и Холандија, у Б групи, у Цириху, Швајцарска, Италија, Белгија и победник дуела Украјина - Француска, док ће Дрезден угостити репрезентације из Ц групе - Русију, Азербејџан, Хрватску и победника дуела Белорусија - Словачка.

Одбојкашки савез Србије (ОСС) на жребу у Цириху представљали су генерални секретар ОСС Слободан Милошевић и репрезентативке Нађа Нинковић и Нина Росић.

Европско првенство за даме биће одржано од 6. до 14. септембра наредне године у Швајцарској и Немачкој.

Утакмице осмине финала, као и четвртфинала биће одигране у Халеу и Цириху, а полуфинала, утакмица за треће место и финале у дворани "Макс Шмелинг" у Берлину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије