Читај ми!

“Орлови” без финала Светске лиге

Мушка одбојкашка репрезентација Србије изгубила је у Новом Саду од Кубе са 3:2, у првом колу четвртог викенда Групе А Светске лиге. Поразом наша екипа је изгубила и теоретске шансе да се пласира на финални турнир овог такмичења. Наредни противник је селекција Јапана. Меч се игра у петак од 20.00 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Још један одличан меч су одиграли млади одбојкаши Србије, али нису успели да савладају Кубу. Одбојкаши Кубе изборили су учешће на Финалном турниру 13. Светске лиге 2012. који се игра у Софији, пошто су и теоретски освојили прво место у А групи. Куба је у Новом Саду победила Србију са 3:2, по сетовима 24:26, 25:16, 21:25, 26:24 и 15:13, после 123 минута игре.

Куба је већим делом првог сета била у вођству и мала чак две везане сет лопте, да би Србија серијом 4:0 окончала сет са 26:24 за вођство од 1:0.У другом сету доминирала је Куба, па је на крају било убедљивих 25:16 за изједначење на 1:1 у сетовима.

Србија је узвратила у трећем сету и у завршници била смиренија и сигурнија, што јој је донело вођство од 2:1 у сетовима после 25:21. Четврти сет је био једнако узбудљив као први, с тим што је овога пута завршница припала Кубанцима, који су славили са 26:24.

Узбуђења су се наставила и у петом сету. Куба је стигла вођство Србије од 6:4, а затим у финишу имала 13:10. Србија је изједначила, али су последња два поена припала Кубанцима за 15:13 и победу од 3:2, која је изазвала ерупцију одушевљења међу репрезентативцима Кубе.

У паузи између првог и другог сета председник Удружења одбојкашких тренера Србије Богдан Сретеновић уручио је тренеру Црвене звезде и другом тренеру сениора Србије Жељку Булатовићу награду за најбољег тренера у Србији у прошлој сезони. Утакмицу је посматрала и изванредни и опуномоћени амбасадор Кубе у Србији, њена екселенција Мерседес Мартинес Валдес.

Утакмица у дворани СПЦ Војводина одиграна је пред 3.000 гледалаца, а судили су Милан Лабаста из Чешке Ђијанг Лију из Кине.

Србија: Н. Ковачевић, У. Ковачевић (12), Јанић (1), Никић (14), Митић (5), Рашић (8), Атанасијевић (15), Старовић (4), Брђовић, Подрашчанин (10), Росић, Лисинац.

Куба: Леон (22), Естрада, Леива, Гутијерес, Сепеда (22), Дахнер (8), Фундора, Бел (17), Фијел, Бисет (1), Меса (3), Дијас (1).

 

Колаковић: Исцрпљеност узрок успона и падова у игри

"И ми и Кубанци смо исцрпљени свим овим утакмица и зато је било много успона и падова у игри. Ово је огромно искуство за младе играче који су на терену и то ће донети овим момцима и тиму видни напредак", рекао је Колаковић после пораза у Новом Саду у првом колу четвртог викенда Светске лиге.

"Олимпијски турнир турнир је стварно сиромашан, пошто једна оваква репрезентација као што је Куба неће учествовати", додао је он.

Капитен Србије Бојан Јанић оценио је да Кубанци великим залагањем у Светској лиги желе да надоместе неиграње на Олимпијским играма.

"Куба је заслужено прва у Групи, показали су највиши ниво одбојке. То је можда због чињенице да не иду на ОИ. Одиграли смо леп меч, мало нам је фалило да победимо. Млади играчи који су добили шансу су добро одрадили свој посао", казао је Јанић.

Куба је победом обезбедила пласман на завршни турнир у Софији, а селектор Орландо Блеквуд је истакао да то није очекивао, пошто се његова екипа сусрела са, како је рекао, неким од најбољих репрезентација света.

"Нисмо се надали проласку на завршни турнир пошто су репрезентације Србије и Русије једне од најбољих на свету. Било да Србија игра са млађим или старијим играчима, тешко је играти против њих. Срећни смо због победе, пошто је утакмица била јако неизвесна. Обе екипе су дале све од себе", рекао је Блеквуд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије