Читај ми!

Медаља у Лондону, зашто да не?

Олимпијски шампиони из Сиднеја Андрија Герић и Васа Мијић уверени су да њихови наследници у одбојкашкој репрезентацији Србије на предстојећим Играма у Лондону могу да се умешају у борбу за медаље.

"Имали су тежак пут кроз квалификације, али показали су да могу да одиграју најбоље када је најбитније. У Светској лиги победили су Кубу и Русију и уз праву мотивацију мислим да могу доста да ураде у Лондону. Не би требало да им се ствара притисак, јер то су млади момци, али верујем да ће ући у борбу за медалеу", рекао је Тањугу Герић.

Једини српски одбојкаш уз Николу Грбића, који је учествовао на Играма у Атланти, Сиднеју, Атини и Пекингу и који са 28 утакмица држи рекорд по броју одиграних мечева за национални тим када су ОИ турнири у питању сматра да је веома важна вера у сопствене могућности.

"Садашњи репрезентативци морају да схвате да могу, када то буду преломили неће бити проблема. Добра је ствар јер постоје практично две екипе, могу да направе тимску игру, где ће сваки играч имати своју улогу. Надам се да ће нас у Лондону обрадовати и мушки и женски тим", додао је Герић.

Дугогодишњи либеро српског националног тима Васа Мијић истакао је да као кључни меч види четвртфинале.

"Ако нека екипа има озбиљне амбиције онда мора сву расположиву снагу да усмери у тај меч. Када се то прође, онда је пут ка медаљи извеснији. Мислим да ови момци то могу. Биће тешко и не треба пуно обећавати, потребно је борити се. Уверен сам да ови момци то могу и да нешто тежа група може касније да нам донесе лакшег противника", рекао је Мијић.

Он је рекао да је поносан јер ће српска одбојка имати представника на Олимпијским играма у обе конкуренције.

"Олимпијске игре су посебна драж, највеће планетарно такмичење, које је медијски изузетно пропраћено. Медаље са тих такмичења носе посебну драж и не говори се џабе да само учешће на ОИ доноси код спортисте посебан осећај, иако на европским и светским првенствима може да буде квалитетнијих и јачих мечева", закључио је Мијић.

Олимпијске игре у Лондону одржаће се од 27. јула до 12. августа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије