Читај ми!

Нећемо поновити грешке из Пекинга

Српска одбојкашица Јована Бракочевић поручила је да се њој и њеним саиграчацима у Лондону сигурно неће поновити Пекинг 2008, када због великог узбуђења и првог учешћа на Олимпијским играма нису пружиле адекватну игру.

"Тада смо први пут биле на Играма, то је за нас било нешто ново и од тог узбуђења нисмо успеле добро да се снађемо, нисмо пажњу усмериле на дешавања на терену. Сада смо искусније, окосница тима је остала, знамо шта нас очекује и сигурно ћемо са више одговорности ући у ту причу. ОИ су врхунац сваке спортске каријере, да не говорим о освајању медаље са једног таквог догађаја", рекла је Тањугу Бракочевић.

Она се нада да Србија може да се умеша у борбу за медаље.

"Тешко је одржати форму, свесни смо осцилација и тренутно она је у благом успону. Темпирамо да у Лондону будемо максимално спремне. Ниједног тренутка ове године, форма није била на нивоу ЕП и Гран прија из прошле. То је добар показатељ да идемо узлазном путањом, јер не можете за кратак период достићи врхунац. Стручни штаб нас добро познаје и зна шта треба да се уради"рекла је Бракочевић.

Србија ће у Лондону играти у Б групи са САД, Бразилом, Кином, Турском и Корејом, док ће у А групи играти Велика Британија, Јапан, Италија, Русија, Доминиканска Република и Алжир.

"Многи кажу да смо групи смрти. Биће тешко проћи групу, али ми обично имамо проблем да опуштеније улазимо у меч против условно слабијих противника. Сада неће бити тај случај. Мораћемо максимално да се боримо за сваки поен и меч, што ће, надам се бити одлична припрема за даљи наставак такмичења".

Одбојкашки турнири на Олимпијским играма диграће се од 28. јула до 12. августа у дворани Ерлс Корт, капацитета 15. 000 места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије