Успех који траје

Одбојкашки савез Србије је на свечаности у Београду, месец дана пре почетка Олимпијских игара у Лондону, пожелео мушкој и женској репрезентацији успех на предстојећим Играма, али и подсетио на све успехе од 1995. године.

Мушка одбојкашка репрезентација ће у Лондону учествовати на петим ОИ за редом, а женска на другим.

Капитен репрезентације Југославије која је 1996. на ОИ у Атланти освојила прву (бронзану) олимпијску медаљу Дејан Брђовић истакао је да му је драго што су наредне генерације играча наставиле путем успеха.

"Драго ми је да нису стали и што су били још бољи. Могу слободно да кажем да је одбојка наш најуспешнији спорт у последњих 15 година, а то можемо да захвалимо Одбојкашком савезу", рекао је Брђовић и пожелео "девојкама и момцима пуно успеха на Олимпијским играма".

Бивши капитен Србије Иван Миљковић први пут је играо на ОИ у Сиднеју 2000. године и освојио златну медаљу.

"Тада сам се појавио захваљујући Зорану Гајићу, који је имао храбрости да пружи шансу једном 20-годишњаку. Успех који смо ми направили највећи је до сада. Желим да момци у Лондону направе сличан, бар да уђу у борбу за медаљу", рекао је Миљковић.

Бивши селектор Зоран Гајић нагласио је да 1995. године нико није могао да сања да "ћемо имати две екипе".

"Увек смо имали комплекс од неких репрезентација, јер су имале бољу опрему, услове, носили су неке компјутере...а сада смо са две успешне репрезентације равноправни. Увек прође неко време од када схватите да некога можете да победите, док се то не догоди. Надам се да ће у Лондону бити време за победе", рекао је Гајић.

Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић подсетио је да тај спорт има континуитет успеха на Олимпијским играма, да има медаље.

"Хтео бих да се вратим у 1980. када је наша одбојка први пут учествовала на Олимпијским играма у Москви. Следећи важан догађај је био када смо успели да после санкција будемо у квалификацијама за ЕП 1995. године и освојимо бронзану медаљу. Мислим да тога није било не би било ни наредних успеха", рекао је Боричић.

Он је додао да одбојка има "успех који траје" и да већ сада види репрезентацију која ће учествовати на ОИ 2016. године.

"Желим да у Лондону одиграмо најбоље што можемо. Показали смо да смо једна велика фамилија која припада екипи која тренутно игра.

Желим вам свима здравља и још веће спортске успехе", рекао је Боричић.

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац истакао је да је као кошаркаш био сведок када су одбојкаши освојили прву олимпијску медаљу у Атланти и пожелео им да управо они буду освајачи 100. медаље за Србију.

Србија је до сада на ОИ освојила 98 медаља. Одбојкаши су на ОИ 1996. освојили бронзу, 2000. злато, док су у Атини 2004. и Пекингу 2008. заузели пето место. Одбојкашице су на ОИ у Пекингу такође биле пете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије