Читај ми!

Пораз после велике борбе

Изванредан меч су одиграли Србија и Русија у Калињинграду, имала је Србија шансу да други пут савлада Русе у овогодишњој Светској лиги, али су домаћини ипак на крају славили са 2:3 у сетовима (21:25, 25:21, 25:23, 23:25, 12:15) у другом мечу трећег кола Светске лиге.

Мушка одбојкашка репрезентације Србије изгубила је вечерас од селекције Русије са 3:2 (25:21, 21:25, 23:25, 25:23, 15:12), у утакмици другог кола трећег викенда А групе Светске лиге.

Руси су у равноправној борби добили први сет, а затим је уследио преокрет и сјајна игре српског тима, која је прво донела изједначење у сетовима, а потом и освајање трећег у веома узбудљивој завршници. Међутим, Руси су узвратилу четвртом, а затим били сконцентрисанији у петом и дошли до тријумфа.

Најефикаснији у тиму Игора Колаковића били су Урош Ковачевић са 22 поена и Саша Старовић, који је освојио поен мање, док је Русе предводио капитен Максим Михајлов са 24 поена.

Последњу утакмицу у Калињинграду Србија ће одиграти сутра против Јапана од 15.30 сати по нашем времену.

Завршни турнир Светске лиге је од 4. до 8. јула у Софији, а на њега ће се поред организатора Бугарске пласирати још победници све четири групе и најбоља другопласирана селекција.

СРБИЈА: Н. КОВАЧЕВИЋ (1), У. КОВАЧЕВИЋ (23), ПЕТКОВИЋ, ТЕРЗИЋ (6), НИКИЋ, МИТИЋ (5), РАШИЋ (6), АТАНАСИЈЕВИЋ (5), СТАРОВИЋ (22), ПОДРАШЧАНИН, РОСИЋ, ЛИСИНАЦ (9). ТРЕНЕРИ: ИГОР КОЛАКОВИЋ И ЖЕЉКО БУЛАТОВИЋ.
РУСИЈА: АБРОСИМОВ (7), БИРЈУКОВ, АПАЛИКОВ (4), СИВОЖЕЛЕЗ (1), ТЕТЈУХИН (5), СОКОЛОВ, БЕРЕЖКО (17), УШАКОВ (1), МУСЕРСКИ (18), ИЛИЊИК (6), КРУГЛОВ (1), МИХАЈЛОВ (24). ТРЕНЕРИ: ВЛАДИМИР АЛЕКНО И СЕРЂО БУСАТО.

Упркос поразу селектор Србије Игор Колаковић био је веома задовољан.

"Имали смо драгоцено време за ове момке, јер се не игра стално пред оваквим амбијентом и великом противником. Не смемо ни да помислимо колика је разлика у квалитету и уговорима играча и ово је прави улог за будућност, без обзира што смо изгубили. Било је грешака, али ако желимо да играмо добро у континуитету против великих селекција као што је Русија мора да се прође и та фаза. У сваком случају веома сам задовољан што смо и овде и у Доминикани доказали да можемо да се носимо са Русијом", рекао је Колаковић. Он је додао да млади тим Србије сутра против Јапана чека потпуно другачији меч.

"Против Јапана ћемо ући са другом обавезом, јер морамо да победимо пошто смо их ове сезоне стално побеђивали. Јапан је данас био сјајан против Кубе, био близу бода и то је добра опомена за нас", констатовао је Колаковић.

Коректор Србије Саша Старовић рекао је да је за подмлађени тим освајање бода против Русије успех.

"Било је доста добро, иако смо изгубили. Жао ми је што у завршницама четвртог и петог нисмо пружили бољу игру. Али, мислим да смо оставили добар утисак у младом саставу"

Милош Терзић је додао да је било уживање играти пред готово 6.000 навијача Русије.

"Руси су имали осмог играча, изванредну публику. Добро смо се носили и са публиком и са Русима. Задовољан сам како смо играли и мислим да је бод успех", закључио је Терзић.

Последњу утакмицу у Калињинграду Србија ће одиграти сутра против Јапана од 15.30 сати по нашем времену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво