Прави пут за Лондон

Одбојкашки репрезентативци Србије завршили су борбе на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Токију са максималним учинком и у мислима се окрећу ка предстојећим мечевима Светске лиге и самом олимпијском турниру. Сви у табору српске репрезентације су сагласни да се у Лондону може доћи до медаље.

Репрезентација Србије савладала је и последњег противника на квалификационом турниру за олимпијске игре Венецуелу, у утакмици која је деловала као лакши тренинг и у којој је наш тим наступио са резервном поставом. Мисли наших момака сада се полако окрећу новим окршајима у Светској лиги и ка Олимпијским играма у Лондону.

Најискуснији играч наше репрезентације, тридесетогодишњи капитен Бојан Јанић у разговору са новинарем РТС-а у Токију је рекао да је ово један од најбољих турнира за екипу.

"Ово је био један од најбољих турнира за мене и екипу и надам се да ћемо тако наставити и на Олимпијским играма. Најважније је да сви будемо здрави. Имаћемо доста времена да се припремимо и ако на Олимпијске игре одемо 100 одсто спремни физички и ментално, мислим да имамо шансу да се пласирамо у четвртфинале. Ми можемо да играмо против свакога и да победимо и најбоље светске екипе. Зато се надам да можемо да прођемо и четвртфинале и умешамо се у борбу за медаље.", рекао је Јанић

Један од најбољих поентера нашг тима на турниру у Токију смечер Милош Никић опрезни је оптимиста када су у питању Олимпијске игре у Лондону.

"Најбитније је да будемо здрави и спремни и да покушемо да остваримо успех у Лондону. Неки успех би по мени био полуфинале, али то је, искрено, велики залогај јер смо млада екипа, а од ове године смо и без Ивана Миљковића. Још има простора да унапредимо игру коју смо показали на турниру у Токију. У Лондону ће одлучујућа бити утакмица четвртфинала, а ја сам оптимиста, мада је још рано говорити о томе шта ће бити.", навео је Никић.



Средњи блокер Марко Подрашчанин опрезан је у оцени могућности нашег нашег тима на предстојећим Играма, али је задовољан приказаним у Токију.

"Мене радује што смо вратили форму са Светског купа и из Беча када смо били прваци Европе и што смо супер одиграли цео турнир препустивши противницима, који нису били нимало наивни, само један сет. Мислим да је ово била добра увертира за Олимпијаду и да на њој можемо проћи први круг такмичења", сматра Подрашчанин.

Коректор Саша Старовић наглашава да ће предстојећи мечеви наше репрезентације у Светској лиги бити посвећени подизању форме за најважније такмичење ове године.

"Примарни циљ током утакмица Светске лиге ће бити што боље уигривање за Олимпијске игре. Што се светске лиге тиче, доћи ће млађи играчи који ће нам се придружити за утакмице у Доминикани и Русији, док ће се они који су изнели терет у квалификацијама одмарати. Тако ће мечеви Светске лиге послужити за уигравање и промовисање млађих играча. у Лондону ћемо сигурно дати свој максимум, па ћемо видети који ћемо пласман остварити."



Мада групе одбојкашког турнира у Лондону нису још објављене, у одбојкашким круговима на турниру у Јапану се незванично сазнаје да ће противници нашег тима у првој фази такмичења на Олимпијади бити репрезентације Бразила, Русије, САД, Немачке и, могуће, представник Азије.

Либеро Никола Росић сматра да ће се Србија борити за једну од медаља. 

"Сигурно ћемо се борити за једну од медаља ако успемо да прођемо прву групу, која је изузетно тешка. Припремићемо се добро и психички и физички и надам се једној од медаља." 

Он додаје да даће наступи нашег тима у Светској лиги бити подређени постизању доброг резултата на олимпијади али да то не значи смањивање гаса, већ напротив максималну концентрацију и напоран рад током Светске лиге.

"Сигурно је да су Олимпијске игре најважније такмичење ове године, али треба да сваку утакмицу одиграмо максимално концентрисано и мотивисано, јер је то једини прави пут до успеха на олимпијади који сви желимо и за који се сви боримо."

Селектор Игор Колаковић јасно се изразио о амбицији наше екипе на Олимпијским играма у Лондону.

"Наш циљ је свакако пролазак у четвртфинале, да дођемо до те битне утакмице чији исход одлучује о томе да ли ће бити борбе за медаље."

У интервјуу новинару РТС-а, он је указао на озбиљност противника на олимпијском турниру.

"На играма ће бити изузетно тешко јер долази 12 најбољих екипа света. Ја не верујем у тврдњу, које можда важи за неке друге спортове, да је европским екипама теже да се квалификују на Олимпијске игре, него да тамо освоје медаљу. Одбојка се проширила и игра се добро у целом свету. Мислим да ће сви бити опасни на Олимпијади, тако да нам поново предстоји пуно рада и одрицања да бисмо дошли до четвртфинала, које би било велики успех за ову генерацију.А кад се једном нађете у четвртфиналу, онда је све отворено.", закључио је Колаковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије