Читај ми!

Одличан, пет!

Пету победу остварили су одбојкаши Србије на квалификационом турниру у Јапану. Савладан је и Порторико са 3:0. У суботу ујутру од четири сата "орлови" играју одлучујући меч против Ирана. Пренос је на Другом програму.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије забележила је и пету победу на турниру Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2012, пошто је јутрос у Токију савладала Порторико са 3:0 (25:19, 25:17, 25:18).

После Јапана, Јужне Кореје, Кине и Аустралије, најбољи српски одбојкаши савладали су и Порторико и начинили још један корак ка Лондону.

Јутрошња епизода трајала је само 62 минута, а њен епилог био је очекиван. Разлика у квалитету две репрезентације била је уочљива и пре старта турнира у Токију на који је Порторико допутовао као апсолутни аутсајдер, а Србија као апсолутни фаворит.

Оваква констатација најбоље се очитује после пет одиграних кола. Србија је прва са максималних десет бодова и сет разликом 15:1, док је Порторико последњи без иједног бода и сет разликом 1:15!

Сразмерно квалитету два тима и сценарио јутрошње утакмице лако се могао предвидети. Питање победника није се постављало ниједног тренутка, а једина дилема била је колико ће меч трајати, без обзира на то што се знало да ће селектор српских одбојкаша Игор Колаковић "миксовати" поставе и пружити шансу играчима који су у досадашњем делу турнира имали мању минутажу. 

На турниру у Токију сутра је слободан дан, а репрезентацији Србије меч одлуке предстоји у суботу када се састаје са Ираном. Победа у том дуелу Колаковићеве изабранике сигурно води у Лондон, али јој ни пораз неће одузети олимпијску визу имајући у виду најбољи сет количник и чињеницу да се у последњем колу, у недељу, састају са још једним аутсајдером, Венецуелом.

Утакмица је одиграна у Метрополитен дворани пред 450 гледалаца, а судили су Хамид Мухамед Ахмед Мухамед Алруси из Уједињених Арапских Емирата и Јапанац Јосо Иши.

СРБИЈА: Н. Ковачевић, У. Ковачевић (5), Јанић (9), Петковић (3), Станковић, Никић (7), Митић, Рашић (8), Атанасијевић (4), Старовић (10), Подрашчанин (8) и Росић.

ПОРТОРИКО: Ривера, Бериос, Фигуероа (7), Муњис (2), Ескаланте (4), Гојас, Малдонадо (8), Моралес (2), Крус (14), Санчес, Дела Ваље и Аквино (6).

Утакмица Србија–Иран игра се у суботу ујутро од четири сата по нашем времену.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се