Читај ми!

Лондон све ближи

Немилосрдни су били одбојкаши Србије и против Аустралије на квалификацијама за Олимпијске игре у Лондону победивши без изгубљеног сета. Лондон се, сада, одлично види из Јапана. Србија ће сутра, у 5. колу, играти против Порторика, од 6.30 по нашем времену, уз директан пренос на РТС 2.

У четвртом колу турнира Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2012, мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је јутрос у Токију Аустралију са 3:0 (25:18, 25:19, 25:18).

Меч од изузетне важности за најбоље српске одбојкаше трајао је свега 68 минута. Толико је трајао отпор аустралијске репрезентације која је, уз Србију, до јутрос била непоражена и која је у овај дуел ушла веома мотивисано.

На жалост Аустралијанаца, мотива није недостајало ни изабраницима Игора Колаковића који су одиграли, можда, и најбољи меч на турниру. Улог је био велики за обе репрезентације. Врата Лондона отварала су се само победнику, а то је у овом случају, више него заслужено, био српски тим.

Све линије у редовима српске репрезентације функционисале су беспрекорно. Од сервиса, преко пријема, разноврсне игре у пољу, па до блока. Чини се да је овај последњи сегмент у највећој мери, ипак, пресудио.

Нису српски одбојкаши највише поена освојили директно из блока, али јесу индиректно. Чврст као стена, блок Колаковићевих изабраника отупео је аустралијски напад и омогућио безброј поена нашем тиму из контранапада.

Податак да Аустралијанци ни у једном сету нису стигли до 20 поена најбоља је илустрација сјајне игре Србије која после четири кола има максималних осам бодова, уз сет разлику 12:1.

Наредни противник најбољим српским одбојкашима биће репрезентација Порторика са којом се састају сутра ујутро од 6.30 по нашем времену.

Учешће на Олимпијским играма у Лондону обезбедиће победник турнира у Токију и најбоље пласирана азијска репрезентација.

Утакмица је одиграна у Метрополитен дворани пред 420 гледалаца, а судили су Аргентинац Ернан Гонсало Касамикела и Данијел Гонсалес из Мексика.

СРБИЈА: Н. Ковачевић (13), У. Ковачевић, Јанић, Петковић (1), Станковић (4), Никић (12), Митић, Рашић, Атанасијевић, Старовић (13), Подрашчанин (9) и Росић.
АУСТРАЛИЈА: Цингел (9), Робертс, Пасијер, Јудин (12), Пикок, Грант (2), Вајт (10), Татон, Сукочев, Смит, Вилијамс (2) и Едгар (3).

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара