Читај ми!

Трећа победа одбојкаша

Нова три бода и трећа победа на путу за Лондон. Одбојкашка репрезентација Србије убедљиво је савладала селекцију Кине са 3:0 (25:15, 25:13, 25:21) у трећем мечу на квалификационом турниру у Токију. У среду следи дуел са Аустралијом. Овај меч и наредне мечеве можете пратити у директним преносима на РТС-у.

Већ на самом почетку меча наши одбојкаши су остварили предност мини-серијом од пет поена. Сигурном игром увећавају разлику и у завршницу сета улазе са 20:11. Кинези покушавају да се одбране, али им то успева само делимично, јер наши одбојкаши на 24:15 долазе до сет лопте. Одлична игра је потврђена и убедљивим резултатом 25:15 и 1:0 у сетовима.

Сличан почетак и другог сета, али мање убедљиво вођство од два поена за наше одбојкаше. Кинези успевају да изједначе на 4:4, али наши узвраћају и на тајм-аут се одлази са 7:4 за Србију. Одбојкаши Србије настављају притисак и средином меча опет стижу на 16:7 до девет поена предности. У завршницу меча се улази са убедљивом разликом и лежерном, али сигурном, игром која води до победе и у другом сету. Резултат од 25:13 илуструје доминацију наших одбојкаша.

У трећем сету одбојкаши Кине успевају да пруже већи отпор што се само одражава на смањење разлике, јер репрезентативци Србије воде са два поена током две трећине сета и у забршницу улазе са 18:15. Рутински сигурно наши одбојши приводе меч крају и на 24:21 користе прву меч лопту за 3:0 и нова три бода на турниру. 

Утакмица је одиграна у Метрополитен дворани пред 1.040 гледалаца, а судили су Мексиканац Данијел Гонсалес и Ернан Гонсало Касамикела из Аргентине.

СРБИЈА: Н. Ковачевић (11), У. Ковачевић, Јанић, Петковић (1), Станковић (4), Никић (13), Митић (1), Рашић (5), Атанасијевић (6), Старовић (9), Подрашчанин (11) и Росић.

КИНА: Бијан (5), Јуан (3), Џанг (12), Лијанг, Џонг (7), Цуи, Ђиао (1), Чен (4), Ју (2), Шен (1), Ли и Рен.

Наредни противник најбољим одбојкашима Србије биће репрезентација Аустралије са којом се састају сутра од 06,30 часова по нашем времену. Биће то дуел два, до сада, једина непоражена тима после којег ће се више знати колико је Србија близу Играма у Лондону.

У наредним данима репрезентативце Србије очекују дуели са Порториком, Ираном и Венецуелом. Турнир се завршава 10. јуна, а првопласирана екипа, као и најбољи тим из Азије обезбедиће пласман на Игре у Лондону.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара