Читај ми!

Задовољни и игром и победом

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић оценио је после победе његовог тима над Јужном Корејом у другом колу квалификација за Олимпијске игре да је одговорном игром забележена важна победа.

"Играли смо врло одговорно и стрпљиво у прва два сета како смо и планирали. У трећем сету смо изгубили енергију, притисли су нас на старту добрим сервисом и доста нас је уморио њихов систем игре. Вратили смо на прави начин и у четвртом сету смо чак и бриљирали", рекао је Колаковић.

 

Србија је у другом колу Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре савладала Јужну Кореју са 3:1, и после стартног тријумфа над Јапаном има две победе после два кола.

Одбојкаш Србије Александар Атанасијевић рекао је после меча у Токиу да је тријумф над Јужном Корејом био врло значајан.

"Најважније је да смо победили, водили смо 2:0 али је у трећем сету дошло до опуштања. Победа нам много значи и сада имамо два дана паузе и покушаћемо да се одморимо и припремимо за наредне мечеве", казао је Атанасијевић.

Средњи блокер Драган Станковић оценио је да су играчи знали како треба одиграти да би се дошло до победе и наставило ка освајању првог места и пласману на Олимпијске игре.

 

"Битна утакмица, као и остале на овом турниру. Знали смо да морамо да играмо на високом нивоу да би забележили победу. Било је важно да имамо добра први напад и тактички сервис што је изостало само у трећем сету. Знали смо да нам четврти сет доноси три поена и да остајемо на врху табеле и одиграли смо максимално што показује и резултат", казао је Станковић.

Техничар Владо Петковић очекује да после дуела са Кином на турниру уследе лакши противници.

"Азијске екипа увек играју максимално, не предају се и кад губе са 23:14. Међутим, знамо да нас до Лондона чека тежак пут, јер морамо да победимо све утакмице. Овај тријумф нам доста значи, имамо два дана да се припремимо за Кину и Аустралију", рекао је Петковић.

Србија ће следећи меч играти 5. јуна са Кином а турнир се завршава десетог јуна. Првопласирана екипа, као и најбољи тим из Азије обезбедиће пласман на Игре у Лондону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се