Читај ми!

Друга победа Србије

Сигурном игром одбојкашка селекција Србије савладала је репрезентацију Кореје са 3:1 (25;23,25:22,18:25,25:12). Друга победа на квалификационом турниру у Токију.Наредни противник је Кина. У уторак од 9 часова директан пренос на РТС-у.

Пут најбољих српских одбојкаша до нова три бода на квалификационом турниру у Токију трајао је 93 минута. Само у трећем сету наши одбојкаши су се за час опустили и дозволили противнику да смањи резултат, а онда су просто "одували" противника са терена.

Почетак меча обележило је равноправно одмеравање снага. Све до средине сета селекција Кореје успева да одржи нерешен резултат, да би се на техничку паузу ипак отишло да два поена предности за Србију.

Наши одбојкаши у наставку успевају да одрже разлику и да на крају сета на 24:22 дођу до две сет лопте.Успевају да искористе другу и са 25:23 освајају предност од 1:0.

И на почетку другог сета Кореанци успевају успешно да парирају нашим фаворизованим момцима. Али равноправна игра траје само трећину сета, до првог техничког тајм аута на који наша селекција одлази са предношћу 8:6 а онда увећава разлику на пет поена.

Кореанци на час успевају да направе мини серију поена и смање разлику на два поена. Резултат одржавају до друге техничке паузе на коју се одлази са 16:15 за одбојкаше Србије. Наши момци се у игру враћају мини серијом поена коју Кореанци прекидају тајм атуом. Тактика само привремено успева, јер репрезентативци Србије убрзо опет враћају предност и на 24:21 стижу до три сервис лопте. Опет освајају другу и са 25:22 стижу до победе у другом сету, 2:0 за Србију.

 

Као да је убедљиво вођство мало опустило играче Србије а Кореанце натерало на игру "све или ништа" јер успевају да стигну до предности од чак пет поена. На 10:5 најбољи сервер Кореје прави серис грешку а потом смечују у аут што нашим одбојкашима даје шансу да се врате у игру.

Ипак наши момци не користе шансу и Кореанци у последњу трећину сета улазе са чак шест поена предности. У завршници Кореанци стижу до велике предности и са 25:18 добијају сет и смањују резултат на 2:1.

 

Нови обрт у четвртом сету. Српски одбојкаши експресно стварају огромну разлику од седам поена и воде меч у сигурну завршницу до друге победе на квалификационом турниру.

Овом подедом наши одбојкаши су практично већ сада елиминисали једног од претендената на олимпијску визу. Јер Јужна Кореја је јуче изгубила од Ирана са 3:0 и сада су јој остале само теоретске шансе за пут у Лондон.

Утакмица је одиграна у Метрополитен дворани пред 2.500 гледалаца, а судили су Аргентинац Ернан Гонсало Касамикела и Филип Верек из Француске.

СРБИЈА: Н. Ковачевић (15), У. Ковачевић (1), Јанић (1), Петковић, Станковић (7), Никић (10), Митић, Рашић (8), Атансијевић (11), Старовић (5), Подрашчанин и Росић.

ЈУЖНА КОРЕЈА: Ђеон (8), Хан, Квон, Јео, Сун Кју Ле (8), Хак Мин Ким (13), Јун Парк (6), Чои (6), Јо Хан Ким (7), Шин 11) и Канг Јо Ле.

Наредни меч наша селекција игра против репрезентације Кине у уторак од 9 часова, по нашем времену. Директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се