Побеђене Перуанке

Одбојкашице Србије савладале су Перу са 3:1 на квалификационом турниру за Олимпијске игре, који се игра у Токију. Резултат по сетовима 25:16, 25:18, 22:25, 25:21. Против Јапана у недељу наша селекција "јури" визу за Лондон (12.05, ТВ).

Без проблема Србија је освојила прва два сета против Перуа. Течна, брза и сигурна игра, добар пријем и блок наше селекције онемогућили су противника да пружи озбиљнији отпор.

 

У трећем периоду дошло је до опуштања наших одбојкашица, док је селектор Перуа дао шансу "резервистима" и са младом поставом променио ритам. Тренер Србије Терзић пружио је шансу Сањи Старовић и Милени Рашић, како би их проверио пред сутрашњи дуел са Јапаном. У неизвесној завршници више жеље имале су Перуанке које су славиле са 25:22.

У одлучујућем четвртом сету Србија је после почетне нервозе, повела са 18:13. Предност је сачувана до краја, иако су ривалке успеле да се приближе на 22:20. Наш тим сигурно је одиграо у финишу и обезбедио победу са 25:21.

Србија: Бракочевић 9, Крсмановић 5, Малешевић 12, Весовић 17, Огњеновић 4, Вељковић 10, Рашић 12, Старовић 8, Ћебић (либеро). Нису играле: Михајловић, Живковић, Благојевић.

Перу: Анхелика, М. Урибе 1, Д. Урибе 8, Сото 5, Муњоз, Јилескас 12, Руеда 18, Лопез 2, Келдибекова, Ортиз 18, Паласиос (либеро). Није играла: Руиз.   

Пласман на Олимпијске игре у Лондону избориће три првопласиране селекције, као и најбоља репрезентација из Азије. Ако једно од прва три места заузме селекција из Азије, на ОИ пласираће се још једна репрезентација из Азије.

Србија је у 6 утакмица постигла 4 победе и доживела 2 пораза.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара