Читај ми!

Друга победа одбојкашица

Женска одбојкашка репрезентација Србије остварила је другу победу на турниру Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2012. Наше одбојкашице су у 3. колу савладале Јужну Кореју са 3:1 (16:25, 25:21, 25:12, 25:20).

Најбоље српске одбојкашице оствариле су веома важну победу против Јужне Кореје која их је оставила у трци за једно од прва три места која воде на Олимпијске игре. На жалост, победа је имала и цену пошто се током другог сета повредила Милена Рашић и њено учешће у наставку турнира за сада је под знаком питања.

Почетак меча није обећавао ништа добро. Да ли под утиском неочекиваног пораза од Тајланда у другом колу, изабранице Зорана Терзића нису показале ни делић онога што их је довело до титуле европског првака.

Без блока, са слабим пријемом сервиса и без идеје у нападу, српски тим је деловао смушено у првом сету и отуда логичан исход тог дела игре - 25:16 за Јужну Кореју.

Наговештај бољег издања Србије уследио је у завршници другог сета, тачније од резултата 16:16. На сервис Тијане Малешевић српске одбојкашице су направиле серију 6:0 и повеле са 22:16. Противник се вратио у игру својом серијом 4:0, али то је био последњи трзај Јужнокорејки пошто је наш тим искористио другу сет лопту и тај део меча добио са 25:21.

Најбоље издање Србије у овом мечу уследило је у 3. сету. Резултат 25:13 најјасније је одсликао супериорност српског тима и најавио другу победу на турниру.

За њу се, ипак, тек требало изборити пошто је и репрезентација Јужне Кореје у Токио допутовала са истим циљем. Резултатска неизвесност трајала је до саме завршнице. Два поена предности српске одбојкашице стекле су први пут када су повеле са 21:19. До краја меча противницама су препустиле још само један поен и тако, после 95 минута игре, укњижиле злата вредне бодове.

Утакмица је одиграна у Метрополитен дворани пред 1.300 гледалаца, а судили су Американац Роналд Стал и Тадаши Кацумата из Јапана.

СРБИЈА: Бракочевић (22), Михајловић, Живковић, Крсмановић (7), Малешевић (8), Весовић (13), Огњеновић (8), Вељковић (13), Рашић (2), Ћебић, Старовић и Благојевић.

ЈУЖНА КОРЕЈА: Ђ.Е. Ха, С.Н. Ким (2), Х.Р. Ким, Х.С. Лим, Ј.К. Ким (30), С.Ј. Хан (8), Д.Ј. Ђунг (7), Ј.Ђ. Хванг (8), Х.Ђ. Јанг (7), Х.Ђ. Ким, С.Ђ. Ле.

Наредни противник Терзићевим изабраницама је репрезентација Кубе са којом се састају сутра ујутро од девет сати по нашем времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије