Читај ми!

Шокантан пораз

Европске шампионке доживеле су неочекиван и врло непријатан пораз од одбојкашица Тајланда. Резултат по сетовима 25:19, 25:17 и 25:20 говори да је победа противница била сасвим заслужена. У трећем колу противник је Кореја.

Лош сервис и несигурност на пријему, најзначајнији су сегменти који су нашу репрезентацију одвели у овај шокантан пораз. Следи дан паузе а онда наше одбојкашице играју против селекције Кореје. У наставку их очекују Куба, Русија, Перу и Јапан, а пласман на Олимпијске игре избориће три првопласирана тима, као и најуспешнија селекција из Азије.

Женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је у другом колу турнира Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2012 пошто је јутрос у Токију, за свега 67 минута игре, изгубила од Тајланда са 3:0 (25:19, 25:17, 25:20).

Утакмица је одиграна у Метрополитен дворани пред око хиљаду гледалаца, а судили су Мохамед Бадр Лазреуг из Алжира и Пољак Војћех Марошек.

СРБИЈА: Бракочевић (5), Михајловић, Живковић, Крсмановић (3), Малешевић (2), Весовић (3), Огњеновић (7), Вељковић (5), Рашић (9), Ћебић, Старовић (6) и Благојевић.
ТАЈЛАНД: Букаев, Паној, Тинкаов (12), Ситирак (19), Апињапонг (11), Хјапа (6), Чаисри, Томком (2), Кантонг (11), гедпард, Конгјот и Кеавбундит.

Неочекиван, али потпуно заслужен, пораз од Тајланда умногоме је пореметио планове најбољих српских одбојкашица на турниру у Токију. Нико, наравно, са сигурношћу није могао да тврди да ће изабранице Зорана Терзића са лакоћом савладати и другу препреку на путу ка олимпијској визи, али још мање да ће доживети прави дебакл против Тајланђанки.

Чињеница да је цео меч трајао само 67 минута, и да ни у једном сету није било резултатске неизвесности, најбоље илуструје немоћ репрезентације Србије у овом дуелу.

С друге стране, Тајланђанке су ушле изузетно мотивисано у меч. За њих није било изгубљене лопте, блок је функционисао беспрекорно, а разноврсна игра у нападу донела им је убедљив тријумф.

Срећа што је на турниру у Токију сутра слободан дан. Стручни штаб и играчице на миру ће моћи да изанализирају бројне грешке и да у утакмицу са Јужном Корејом уђу знатно спремније него што је то јутрос био случај.

Утакмица Србија - Јужна Кореја игра се у уторак 22 маја од 09,00 по нашем времену.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво