Читај ми!

Пропуштена шанса, али боља игра

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић после пораза од Русије са 3:2, на старту Светске лиге изјавио је да је његов тим пропустио велику прилику, али да је приметан напредак у игри у односу на турнир у Софији.

"Пропустили смо шансу да победимо Русију, видљиво је да постоји напредак у игри у односу на турнир у Софији, посебно када је сервис у питању. Мислим да имамо још простора за побољшање за квалификациони турнир у Токију и наставак такмичења у Светској лиги", рекао је Колаковић.

 

Српски одбојкаши су, као и на турниру у Софији, играли са много осцилација, али су упркос изгубљена почетна два сета, успели да се врате у меч и изједначе резултат.

"Почели смо да играмо на прави начин у трећем сету. У првом сету смо при резултату 21:20 имали шансу, у другом на 12:19 имали контру коју нисмо резонски решили, а Русе је тешко стизати када направе велику предност. Почну да играју слободније, што смо ми осетили у одлучујућем сету", рекао је Колаковић.

Коректор Александар Атанасијевић рекао је да национални тим данас није био на нивоу првака Европе.

"Тешка утакмица, губили смо са 2:0, били без игре, али успели смо да се вратимо, а затим грешкама дозволили Русији да победи. Можемо боље, ово данас није било на нивоу Србије и надам се да ћемо већ против Кубе то доказати", рекао је Атанасијевић.

Капитен Бојан Јанић истакао је велики број сервис грешака и неискуство тима као разлог пораза.

"Улазак у утакмице није добар, не памтим када смо добили први сет. Знали смо шта нас очекује, Руси имају нову екипу, снажно сервирају. Успели смо да их смиримо, али нисмо имали снаге и стрпљења у завршници", рекао је Јанић.

Наредни противник српских одбојкаша је селекција Кубе, а меч је на програму сутра од шест сати ујутро по нашем времену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво