Читај ми!

Никола верује у “орлове”

Репрезентација се налази у Јапану где се игра први викенд Светске лиге. Међутим, ови мечеви ће вишео послужити као аклиматизација и припрема за одлучујући квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре у Лондону. Некадашњи капитен наше селекције Никола Грбић поручио је да је сигуран да ће “орлови” изборити визу за Лондон.

Прослављени српски обојкаш Никола Грбић изјавио је да је уверен у успех Србије на квалификационом интерконтиненталном турниру у Јапану и пласман на Олимпијске игре у Лондону.

"Искрено, нисам ни очекивао да момци пласман на ОИ обезбеде на турниру у Бугарској, јер је то практично било Европско првенство без Русије и Пољске. Објективно, те две селекције и Немачка су у овом моменту јаче од наше. Међутим, не мора да значи да ће таква ситуација бити за неколико месеци или следеће године", рекао је Тањугу Грбић.

Он је додао да су наследници веома талентовани и да би било добро да оду на Олимпијске игре, јер је то "изузетно искуство у каријери сваког играча".

"Оптимиста сам и надам се да да ће визу за Лондон изборити на турниру у Јапану. Не треба им стварати пристак, нити се разочарати уколико не успеју. Нема више играча из старе генерације, све су то млади момци, неопходно им је дати времена да стасају и стекну искуство како би њихов таленат дошао до изражаја", рекао је Грбић.

Некадашњи капитен поновио је да не воли да прави паралеле са играчима који тренутно играју на позицији техничара.

"Не бих волео да се рађа нови Никола Грбић, као што ја нисам желео да будем нови Мирко Чулић, тадашњи први техничар репрезентације. Ови играчи морају да буде то што јесу, да не имитирају друге. Влада Петковић је одрадио сјајан посао и освојио ЕП. Не постоји прави начин игре, да се каже да би одређени проценат у дистрибуцији дао резултат. Постоје разни начини и свако мора да пронађе свој. Битно је да дају максимум и труде се", рекао је Грбић.

Последњу шансу за одлазак у Лондон Србија ће имати на интерконтиненталном квалификационом турниру од 1. до 10. јуна у Токију, где ће поред домаћина учествовати селекције Ирана, Кине, Јужне Кореје, Аустралије, Порторика и Венецуеле.

Пласман на Олимпијске игре обезбедиће победник турнира и најбоља азијска селекција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво