Читај ми!

"Орлови" победили

Србија је победила Словенију, али још није обезбедила пласман у полуфинале квалификација за ОИ у Софији. Пласман наше репрезентације зависи од резултата меча између Шпаније и Бугарске, који се игра вечерас.

Словенци боље ушли у меч, пре свега због чињенице да нису имали никакав такмичарски значај. "Орлови" у грчу и противник води са 4:1. Наши су се тргли и заиграли своју игру и до техничког тајм-аута стигли до 7:8, а потом и преокренули на 9:8.

Наши одбојкаши све сигурнији, мање греше и предност полако расте. При вођству 15:12 Словенци су принуђени да прекину нашу серију тајм-аутом. То им је успело и везују три поена, 15:15. Ипак, на другом техничком тајм-ауту Србија има предност од једног поена. Наши брзо долазе до три поена преднодности, 19:16, тако да Словенци поново траже тајм-аут. Словенци поново везују три поена и стижу до изједначења. Тада је наш селектор тражио тајм-аут. Међутим, Словенци освајају још један поен и поново воде.

У финиш сета ушло се са изједначеним резултатом 20:20. Словенци везују два поена, нови тајм- аут за Србију, без резултата. Противник долази до три сет лопте ,24:21, користе другу за 25:22.

Изједначена игра на старту другог сета. Наши поведу са два разлике, противник сустиже. Ипак "орлови" успева да на први технички тајм-аут да оду са предношћу од 8:6. Србија одржава предност. Појачан је напад на пријем противника, то је резултирало дуплирањем предности на другом техничком тајм- ауту - 16:12. Словенци поново нападају и прилазе на 17:16, што је био сигнал за нашег селектора за нови тајм-аут.

"Орлови" поново стичу предност и у финиш улазе са три поена предности, 21:18. Нова два напада сервисом и наши имају предност од 23:18. Ни два тајм-аута нису помогла Словенцима да се врате у сет. Наши везују још два појена за коначних 25:18 у другом сету.

Словенци боље одиграли већи део трећег сета. Стекли предност и на првом техничком тајм-ауту имају 8:6. Противник појачава и води са 10:7. Тајм-аут за Србију. Словенци долазе и до 12:8. Наши везују два поена и смањују предност противника. Противник поново враћа четири поена разлике, које задржава до другог теничког тајм-аута, 16:12. Све више грешимо и никако не успевамо да ухватимо прикључак.

У финиш сета Словенци улазе са великих 5 поена предности, 20:15. Наши успевају да смање на 21:18, а потом и да приђу на 22:21. "Орлови" праве преокрет и први стижу до сет лопте ,24:23, Словенци се бране. Нова сет лопта и ново изједначење. Трећа сет лопта за наше је искоришћена  - 27:15.

Изједначена игра и у четвртом сету. У игри поен за поен Србија успева да на први технички тајм-аут оде са предношћу од 8:7. Наши потом везују још три поена и праве осетну разлику коју Словенија не успева да угрози до краја. Наши су имали девет сет лопти и искористили прву за победу од 3:1.

У Групи А такмиче се Италија, Немачка, Финска и Словачка. Две првопласиране екипе из обе групе играће у полуфиналу квалификационог олимпијског турнира. Визу за Лондон добиће само победник турнира у Софији.

Уколико се на овом турниру не квалификује за ОИ, селекција Србије имаће нову шансу на турниру у Јапану.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије