Читај ми!

У Лондон из Софије

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да његов тим на предстојећем квалификационом турниру за пласман на ОИ неће калкулисати и размишљати о другим или трећим шансама за Лондон.

"Нисмо имали пуно времена за припреме, али свакако да идемо у Бугарску са размишљањем да тамо можемо да изборимо директан пласман на ОИ. Очекујем да играчи дају све од себе, да поштујемо сваку лопту, сваки сет и да не размишљамо о другим и трећим шансама. То је једини пут и без обзира на тежину турнира уверен сам да ћемо дати све од себе да направимо жељени резултат", рекао је Колаковић на конференцији за медије у хотелу М.

Повратник у национални тим Бојан Јанић истакао је да ће се играчи борити из меча у меч и покушати да се не оптерећују коначним резултатом.

"Жеља нам је да будемо први и пласирамо се на ОИ. Биће тешко, скупили смо се пре четири недеље, обавили пуно посла, неки играчи су дошли раније, неки касније, неки спремнији, неки мање. Идемо да се боримо из меча у меч, да не размишљамо о крајњем резултату и надамо се најбољем", поручио је Јанић.

Драган Станковић је заједно са Марком Подрашчанином последњи завршио сезону, али дошао је веома мотивисан, као шампион Италије.

"У доброј смо такмичарској форми, овде смо додали мало физичку спремност и очекујем да се наредних дана уиграмо са екипом и неким играчима са којима раније нисмо имали прилике да играмо", рекао је Станковић.

Селектор Колаковић најавио је да ће списак путника за Софију саопштити у недељу, дан пре поласка у главни град Бугарске.

Србија ће играти у А групи турнира са Бугарском, Шпанијом и Словенијом, док ће у Б групи играти Италија, Немачка, Финска и Словачка.

Први меч Србија ће 9. маја против Бугарске од 19.45 часова по нашем времену, дан касније следи дуел са Шпанијом (16.30), а последњи ривал биће 11. маја селекција Словеније (13.30).

Пласман на Олимпијске игре у Лондону избориће само победник турнира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво