Читај ми!

Далеко је Лондон

Одбојкашице Србије нису успеле да обезбеде визу за Олимпијске игре на квалификационом турниру који се одржава у Анкари, пошто су изгубиле од Русије са 3:1.

Први сет био је веома изједначен. Иако су оба техничка тајм аута припала противницама, наше одбојкашице су добро играле, повеле су у правом тренутку са 22:21 и имале могућност да освоје први сет, али нису искористиле неколико сет лопти.

На другој страни, репрезентативке Русије искористиле су прву сет лопту и први сет окончале резултатом 29:27.

Одлично су наше девојке одиграле други сет. Рускиње јесу биле боље у раној фази меча и њима је припао први технички тајм аут, али су у наставку српкиње подигле ниво игре. То је довело до нашег вођства код другог техничког тајм-аута и од тада, осим мале паузе, репрезентативке Србије све време биле су у вођству и искористиле су прву меч лопту за изједначење у сетовима од 1:1.

Много слабије је наша екипа одиграла трећи сет, па су противнице код другог техничког тајм-аута има велику предност, 16:10.  Наше су попустиле и на пријему и у првом темпу, тако да је трећи сет припао селекцији Русије са 25:16. Епитет светских шампионки Рускиње су потврдиле у четвртом сету у којем су нашим одбојкашицама омогућиле да само у једном тренутку дођу до вођства од 10:9, и то је било све. На крају оствариле су предност од 25:19 и укупну победу од 3:1.

Две најбоље селекције избориће пласман у полуфинале, а само победник турнира обезбедиће пласман на Олимпијске игре у Лондону. Нашој селекцији предстоји још један турнир и нада да ће се пласирати на Олимпијске игре.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво