Изгубиле добијен меч

Српске одбојкашице поразом су почеле квалификациони турнир за Олимпијске игре. Против Холандије од готовог су направиле вересују, па уместо да меч добију у три сета, на крају су изгубиле са 2:3, по сетовима 25:20, 30:28, 26:28, 28:30, 11:15.

Од сјаја до очаја, овим речима може се описати игра Србије на првом мечу квалификационог олимпијског турнира против Холандије. Изабранице Зорана Терзића изгубиле су практично добијен меч резултатом 2:3, по сетовима 25:20, 30:28, 26:28, 28:30, 11:15.

И даље није јасно шта се актуелним европским шампионкама догодило у финишу четвртог сета, док је пети сет можда и најлошији у протеклој деценији.

Почело је као што су сви очекивали. На почетку битка се водила до средине првог сета када су се српске одбојкашице одлепиле на три поена којима су без проблема контролисале тај део игре. На крају су добиле први сет резултатом 25:20 и направиле сјајну увертиру за наставак.

Велика борба виђена је у другом сету. Терзићеве изабранице су већи део те деонице биле у заостатку од два до четири поена, да би стигле у финишу сета. После изједначења 19:19 вода прелази на воденицу српских одбојкашица.

Холанђанке међутим нису олако препустиле сет. Бориле су се и даље, тако да је на крају Србија меч добила тек када је освојила 30. поен.

Чинило се да ће трећи сет бити само формалност за српске играчице. Неколико шанси пропуштено је у финишу када је дозвољено да Холанђанке реше сет у своју корист са 28:26.

Оно што су пропустиле у претходном сету српске одбојкашице покушале су да надокнаде у четвртој деоници. Терзићеве изабранице су почеле фуриозно, без проблема су контролисале сет, имале предност од девет поена разлике (18:9), и онда на опште изненађење су стале.

Холанђанке су се приближивале, али када је Србија повела са 24:21, чинило се да су три меч лопте више него довољне за победу. На жалост - нису. Девојке су пропустиле три везане шансе, а затим још неколико у наставку и на крају препустиле сет противницама које су добиле деоницу резултатом 30:28.

Победник меча је био познат већ на почетку петог сета. Чини се да се српске одбојкашице нису ни вратиле са паузе јер су после само неколико минута имале заостатак од 8:0. Оно што су тада приказале на паркету је за заборав, а тај део игре је можда најлошији у претходној деценији.

Меч је практично већ био решен, а изабранице Зорана Терзића успеле су само да ублаже висок пораз, изгубивши последњу деоницу резултатом 15:11.

У другом колу Србија сутра од 13 сати игра против Русије, актуелног шампиона света.

Две најбоље селекције избориће пласман у полуфинале, а само победник турнира обезбедиће пласман на Олимпијске игре у Лондону.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво