Јуриш на олимпијску визу

Српски одбојкаши и одбојкашице почињу припреме за квалификационе турнире за Олимпијске игре. Селектор женске репрезентације рекао је да девојке знају шта их очекује. Његов колега на клупи одбојкаша Игор Колаковић напомиње да његови изабраници имају тежак посао.

Женска и мушка одбојкашка репрезентација Србије почињу у Београду припреме за квалификационе турнире за пласман на Олимпијске игре у Лондону.

Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић истакао је да ће после године у којој су сениорке и сениори постали шампиони Европе, а сви остали узели медаље на ЕП, 2012. бити година изазова.

"Не можемо да освојимо више медаље него 2011, јер има мање такмичења. Програм је много напорнији. Наш задатак је да се обе репрезентације као и у Пекингу 2008. пласирају на Олимпијске игре", рекао је Боричић на конференцији за новинаре.

Капитен женске репрезентације Јелена Николић нагласила је да је већина играчица тек завршила такмичење и да за две недеље не може да буде у врхунској форми.

"Ако се не пласирамо на првом турниру, имамо још једну шансу. Надам се да ћемо успети да се квалификујемо на Олимпијске игре", рекла је Николићева.

Селектор женске репрезентације Зоран Терзић оценио је да девојке знају какве их припреме очекују.

"Надам се да ћемо успети да одиграмо добро. Са жељом и ентузијазмом можемо да дођемо до циља", рекао је Терзић и додао ће такмичење у Турској бити веома тешко "практично као европско првенство".

Одбојкашице Србије учествоваће од 1. до 6. маја на олимпијском квалификационом турниру у Анкари.

Капитен мушке одбојкашке репрезентације Бојан Јанић сматра да ће наредни турнир бити веома квалитетан.

"Распоред је тежак, али не смемо да се жалимо. Надам се да се нико неће повредити. Некима је ово последња шанса да учествују на Олимпијским играма, а знамо шта оне значе у животу спортиста", рекао је Јанић.

Селектор одбојкаша Игор Колаковић истакао је да га "као и много пута до сада" занима само прво наредно такмичење.

"Биће тешко доћи до Олимписких игара. Сви ће дати све од себе. Ово је велики изазов и велика шанса за младу репрезентацију. У овом тренутку нема искусних играча у екипи", рекао је Колаковић.

Он је додао да ће сви играчи бити на окупу до 24, 25. априла. "Немамо времена за припреме и то морамо да надокнадимо великом жељом и колективнишћу", закључио је Колаковић.

Одбојкаши Србије ће учествовати од 8. до 13. маја на квалификационом олимпијском турниру у Софији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се