Читај ми!

"Црвено-беле" шампионке

Звезда шампион и у женској одбојци. Одбојкашице Црвене звезде савладале Спартак у Суботици са 3:2 у сетовима и у укуном резултату славиле са 3:1 у серији. Звезда је тако освојила 26. титулу шампиона државе.

Одбојкашице Црвене звезде одбраниле су титулу у првенству Србије, пошто су вечерас у гостима савладале суботички Спартак са 3:2 (18:25, 25:27, 25:21, 26:24 и 15:12) и тако у финалној серији плеј-офа побелиле са 3:1.

 

Меч у Хали Дудова шума у Суботици посматрало је око 3.000 људи, а трајао је два сата и 13 минута. Црвеној звезди је ово 26. титула шампиона државе.

Највише поена у побединичком тиму уписала је Николина Лукић - 26, а следиле су је капитен Тамара Ракић са 18 и Јована Стевановић и Љубица Кецман са по 15 поена.

У екипи Спартака 21 поен забележила је Адела Хелић, док је Татјана Матић у статистички учинак убележила 19 поена.

Тренер црвено-белих Ратко Павличевић рекао је после меча да су његове одбојкашице рођене шампионке.

"Ово је најслађа победа у првенству, с обзиром да смо играли на врућем терену против изузетног противника. Девојке су показале велику храброст, срце и памет, јер су успеле да преокрену. Показале су да су рођене шампионке", рекао је Павличевић.

Најефикаснија играчица на мечу Николина Лукић оценила је да су тријумфу допринеле најискусније одбојкашице.

"Велика је ствар што смо се вратили после можда чак и изгубљене утакмице. Томе су допринеле старије и искустније играчице које су при крају сетова показале шта значе овој екипи. Надам се да ћемо следеће сезоне ово поновити", рекла је Лукићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се